8 reizen om te maken met je bestie

Het is tijd om je partner, mama of zelfs je tofste collega thuis te laten en gewoon op reis te gaan met je beste vriend of vriendin. In deze steden gaan jullie onvergetelijke momenten beleven. Hier moeten jullie asap naartoe!

1. Zoek de geschiedenis op in Rome

Al duizenden jaren is Rome de hoofdstad geweest van enkele belangrijke rijken en naties in de geschiedenis. Maar nu wordt het tijd dat de stad twee erg belangrijke besties ontvangt. Ja hoor, jullie!

Rome telt heel wat belangrijke monumenten en oude gebouwen. Deze zijn niet alleen om van je bucketlist te vinken, maar ook om prachtige foto’s van te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de mooie foto’s die je bestie van je zal nemen als je voor het Colosseum of Sint Pietersbasiliek staat. En ja … de gebouwen zelf zijn natuurlijk ook wel de moeite hoor. Lees deze tips maar om betere reisfoto’s te nemen.

Verder moet je ook een bezoekje brengen aan het Vaticaan. Het is gewoon heel uitzonderlijk dat de stad Rome een klein land heeft. Dat moet je toch gezien hebben? Deze onafhankelijke staat is één van de belangrijkste religieuze plekken ter wereld en het Sint Pietersplein is gewoon een iconische plek. Het plein is gelegen aan de voorzijde van het Vaticaan, is cirkelvormig en wordt versterkt door twee enorme reeksen colonnades. Op deze pilaren staan dan weer prachtige beelden van verschillende religieuze figuren en vorige pausen. Heb je je camera al bovengehaald?

Als je in Rome bent, moet je natuurlijk ook het machtige Pantheon bezoeken. Het is zelfs één van de best bewaarde oude Romeinse gebouwen ter wereld. Het gebouw staat er sinds 118 na Christus en werd gebouwd op een plek waar een eerdere tempel stond. Laat je maar verassen door de voorkant met een rechthoekige veranda en enorme pilaren. Heel knap om te zien.

In de stad kan je, naast alle bezienswaardigheden bezoeken, ook gewoon genieten van de Italiaanse charme. Denk maar aan terrasjes doen met je bestie, gelato eten en genieten van heerlijke pizza’s en wijn. Als jullie trouwens gek zijn van wijn, zijn deze steden ook iets voor jullie.

2. Ontdek samen de onofficiële hoofdstad van Amerika, New York

We moeten je eigenlijk niet overtuigen en geen redenen geven waarom New York fantastisch is. Maar toch gaan we dat voor de zekerheid even doen. De stad bruist, heeft waanzinnig veel bezienswaardigheden én je kan daar goed shoppen. Dus waarom zou je niet met je bestie gaan?

New York staat bekend om de hoge gebouwen en waanzinnige architectuur. We raden je echt aan om ergens een rooftopbar uit te kiezen en te genieten van een waanzinnig uitzicht. Zoals de Amerikaanse president Donald Trump het zelf zou zeggen: “It’s going to be great, you’ll love it.

Verder zou je zeker een bezoekje moeten brengen aan het Empire State Building, één van de meest iconische gebouwen in New York. De 102-delige art deco-wonder heeft een hoogte van 381 meter en is het 29ste hoogste gebouw ter wereld. Je kan trouwens ook genieten spectaculaire uitzichten vanaf het observatiedek.

Daarnaast moet je natuurlijk naar The Statue of Liberty, oftewel het Vrijheidsbeeld. Met als motto ‘Enlightening the World‘ staat het koperen beeld trots in de haven van New York. Het beeld wordt erkend als een universeel symbool van vrijheid en democratie. Het werd ontworpen door de Franse Frédéric Auguste Bartholdi en gebouwd door Gustave Eiffel, gegeven als een geschenk aan de Verenigde Staten van de bevolking van Frankrijk. Zorg ervoor dat je warm gekleed bent, want er kan veel wind staan in deze regio aan de haven.

Als je toch liever wil genieten van het mooie weer, moet (maar echt MOET!) je naar Central Park. Je kan Manhattan echt niet bezoeken zonder een stop te maken bij Central Park. Het park is een groot onderdeel van het leven in New York, dus moet je dit hebben gezien. Het is gewoon zo fascinerend om in één van de drukste steden ter wereld, opeens 843 hectare open ruimte te treffen. Het is ook geen slecht idee om een picknickmand mee te nemen. Yes! ’t Is weer selfietime!

Verder raden we je gewoon aan om rond te lopen in New York en de leuke sfeer van de stad te ontdekken. New York leeft en jij kan daar samen met je bestie volop van genieten. Hier lees je meer over New York.

3. Ga naar het sprookjesachtige Marrakesh

Eén van de sierlijkste en meest sprookjesachtige steden ter wereld is zonder twijfel Marrakesh. De stad heeft prachtige gebouwen waar je uren naar kan staren. Maar daar gaan we het zo meteen over hebben, eerst gaan we lekker chillen in Marrakesh.

In deze stad staan genieten en ontspanning centraal. Marrakesh heeft heel wat hamams waar je voor amper geld in kan ontspannen. Een saunadagje met je bestie? Check! Verder kan je ook nog lekker genieten van prachtige tuinen en helemaal tot rust komen. Denk maar aan de Jardin Majorelle, een creatie van de Franse schilder Jacques Majorelle. De man heeft zo’n 40 jaar lang zijn passie en creativiteit geprojecteerd in deze magische tuin. In de tuin met betoverende kleine straatjes en rustige beken vind je meer dan 300 soorten prachtige planten. Ideaal voor een korte pauze van de stadsdrukte.

Maar hey, niet dat we drukte zo erg vinden! Wie vindt een wandeling door de bekendste markt ter wereld, Jemaa el-Fnaa, nu niet leuk? Overdag tref je op het plein slangenbezweerders, henna-tatoeëerders en andere verschillende entertainers. Maar ’s avonds wordt de markt omgetoverd tot een sprookje met leuke kraampjes, mooie lichtjes en de geur van zoete koekjes en muntthee. Loop met je bestie door de markt en wie weet kan je hier en daar nog een mooie sjaal of handtas strikken. Vergeet zeker niet af te bieden!

Marrakesh biedt je niet alleen marktjes en hamams. In de stad heb je ook heel wat knappe gebouwen en monumenten om te bezoeken. Denk maar de Koutoubia-moskee, de grootste moskee van Marrakesh met een prachtige minaret uit de twaalfde eeuw. Het gebouw is zelfs een inspiratiebron geweest voor heel wat gebouwen in Spanje en Rabat. Een echte trendzetter, net zoals jij en je bestie!

Als we je nog één tip mogen geven: overnacht minstens één keer in een Riad. Meestal zijn deze (superknappe) gebouwen weggestopt in de smalle straatjes van het oude gedeelte van de stad. Je zal je zeker als een prins(es) voelen in één van de keizerlijke kamers. Verder heb je ook de kans om vanop een dakterras te genieten van een panoramisch uitzicht over de hele stad. Ga de volgende ochtend lekker ontbijten aan een zwembad met prachtige mozaïeken tegels. Oh wauw, wij zijn verliefd op deze stad! Ontdek hier meer over Marrakesh.

4. Een beetje shoppen in Londen

Moeten wij echt nog uitleggen waarom jullie naar Londen moeten gaan? De stad is één van de meest bezochte steden van Europa, dus jullie moeten er ook naartoe! Zelfs voor een weekendje weg is Londen, net zoals deze steden, ideaal om te bezoeken.

Londen heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook ‘s werelds beste kunst, entertainment, winkels en restaurants. Vervelen in Londen? Onmogelijk! En zeker niet met je lievelingspersoon op aarde.

Als je in Londen bent, ga je waarschijnlijk goed shoppen. Maar vergeet ook niet dat de stad heel wat bezienswaardigheden heeft, zoals Westminster. Het wordt beschouwd als het politieke centrum van Londen en is de thuisbasis van de Houses of Parliament en de wereldberoemde Big Ben. Big Ben is de naam van de bel die is gehuisvest in de iconische klokkentoren, waar je so-wie-so een foto moet nemen. Je vindt hier ook Westminster Abbey, die meestal ook toegankelijk is voor het publiek.

Als we het nog niet hebben gezegd, dan zeggen wij het nu: Londen bruist van cultuur. En dat zie je vooral in Camden, een bekende culturele wijk in Noord-Londen. De buurt staat bekend om zijn alternatieve cultuur. In deze wijk vind je niet alleen tattooshops en alternatieve winkels, maar ook kraampjes vol streetfood uit de internationale keuken, sierraden, hebbedingetjes en unieke kunstwerken om mee naar huis te nemen. Heel gezellig om eens door te wandelen.

De wereld weet sowieso al dat jij en je bestie supertrendy zijn. Maar daarom horen jullie ook in de meest trendy wijk van Londen, Shoreditch. Het is één van de populairste uitgaansgelegenheden in de stad en één van de coolste plekken om in Londen te verblijven. Je vindt hier heel wat bars en eetgelegenheden. Een ideale locatie om een avondje door te brengen.

London is gewoon een leuke stad. Als je daar bent, moet je trouwens naar deze hotspots met lekker eten gaan. Meer weten over de stad? Lees hier wat je moet bezoeken in Londen.

5. Wat sightseeing in Sofia

Als jullie een goedkope reis willen maken en toch een nieuwe stad willen ontdekken, raden wij Sofia in Bulgarije aan. De hoofdstad van Bulgarije heeft veel verhalen en verschillende historische gebouwen om te bezichtigen. Je vindt hier kerken die een hele geschiedenis hebben. Verder tref je hier ook de overheersende Sovjet-architectuur of de Romeinse geschiedenis die nog steeds wordt ontdekt en samenvloeit met de moderne stad. Een mooie mix om te ontdekken met je bestie.

Het beste dat je kan doen in Sofia, is een wandeling maken door de stad en de verschillende gebouwen tegenkomen. Eén van de meest iconische gebouwen van de stad is de kathedraal van Sint Alexander Nevski. Het gebouw heeft plaats voor 10.000 mensen en is de op één na grootste kathedraal in de Balkan. Zoals een groot deel van de grootse architectuur van Sofia, dateert de kathedraal van de stad uit de 19de eeuw. Als je binnen bent, mag je niet vergeten omhoog te kijken, want op het plafond van de grote koepel vind je een prachtige schildering.

Verder kan je in Sofia naar de Sint-Joriskerk, het oudste gebouw in het moderne Sofia. De rode kerk werd gebouwd in het jaar 300. Eigenlijk is het een wonder dat het gebouw zo ongeschonden is gebleven. Binnen vind je ook gedetailleerde middeleeuwse fresco’s die door de Ottomanen werden overschilderd toen de kerk in de jaren 1600 werd omgebouwd tot moskee. De overblijfselen zijn prachtig om te zien.

Maar goed, genoeg over kathedralen en kerken. Wat je ook moet bezoeken is de chicste straat in Sofia, Vitosha Boulevard. Hier tref je verschillende chique boetieks en modehuizen. Als je portefeuille het niet toelaat, kan je ook genieten van prachtige uitzichten. Van hieruit heb je bijvoorbeeld zicht op de Vitoshaberg, die het grootste deel van het jaar bedekt is met sneeuw en omgeven wordt door de hoge gebouwen.

In deze regio kan je ook gezellig plaatsnemen op een terrasje. Jullie verdienen het wel om even te genieten van de rust.

6. Feesten in Berlijn

Berlijn staat bekend om het uitgaansleven met veel bars en discotheken. Dus als jij en je bestie graag feesten, is de hoofdstad van Duitsland de place to be. Maar hey, no worries. Ook als feesten je weinig zegt, kan je naar deze topstad.

Als je in Berlijn bent, moet je gewoon naar Brandenburger Tor, de bekendste plek van Duitsland. Het monument is niet alleen prachtig om te zien, maar heeft ook een emotionele waarde. Dit ceremoniële monument werd gebouwd in het begin van de jaren 1790, op de plaats van de voormalige verdedigingspoorten van Berlijn. Aan de bovenkant bevindt zich de Quadriga, een strijdwagen getrokken door vier paarden. Heel indrukwekkend en ideaal voor een Instagramwaardige foto.

Verder moet je ook een bezoekje brengen aan de Tiergarten. Waar de wegen samenkomen in het park, vind je de Victory Column. Het werd gebouwd in 1864 na de nederlaag van Denemarken in de Deens-Pruisische oorlog. Het vertegenwoordigt ook andere overwinningen zoals tegen Oostenrijk en Frankrijk in de 19de eeuw.

Het hele monument stond eerst voor de Reichstag, maar werd in 1938 verplaatst naar zijn huidige plek. Tegen een kleine vergoeding kan je de 285 treden beklimmen en een mooi zicht hebben over Berlijn. Mooi en indrukwekkend om te zien.

Zegt Berlijn je niet veel? Dan zijn deze Duitse steden misschien interessanter voor je.

7. Bezoek de kraampjes van Istanbul

Istanbul is zo’n stad waar je regelmatig zal gefascineerd zijn door de omgeving, gebouwen en sfeer. Niet alleen de overblijfselen van verschillende rijken, maar ook de cultuur zal je zeker bijblijven. Een prachtige stad om te ontdekken met jouw lievelingspersoon.

De Blauwe Moskee in Istanbul is één van de dingen die je moet zien en eigenlijk ook niet naast kan kijken. De moskee werd gebouwd in de 17de eeuw en wordt nog steeds gebruikt door moslims. In de buurt van de moskee zal je vijf keer per dag een oproep tot het gebed horen. Indrukwekkend om mee te maken. Je kan ook het gebouw bezoeken en het fantastische interieur bewonderen. Vergeet je schoenen niet uit te doen voor je binnengaat!

Daarnaast moet je ook een bezoekje brengen aan de markt van Istanbul, waar je meer dan 4.000 kraampjes in 66 labyrintische straten vindt. Dit doolhof is ’s werelds grootste overdekte markt, dus waarom zou je daar niet naartoe moeten? Het is gemakkelijk om hier een middag door te brengen. Ontdek de mooie tapijten, keramiek, gouden en zilveren sieraden, sjaals en lekkere lokum (Turks fruit). De kruidenbazaar werd in 1664 gebouwd als onderdeel van het nieuwe moskeecomplex Eminönü. De meeste handelaars zijn hier heel goed gezind en zullen je zeker doen lachen met originele zinnetjes.

Als je meer wil weten over deze topstad, moet je deze bezienswaardigheden in Istanbul eens bekijken.

8. Ontdek de stad die alles heeft: Barcelona

We moeten je waarschijnlijk niet meer vertellen dat Barcelona ALLES heeft. De strandstad met veel geschiedenis, cultuur en winkelmogelijkheden. Maar waar moet je beginnen? Heel simpel: maak een wandeling op Las Ramblas, het hart van de stad.

Op Las Ramblas vind je al de bruisende sfeer van Barcelona. Met overal kleurrijke kraampjes, gezellige terrasjes en lekkere restaurants word je meteen verliefd op de stad. Probeer ook binnen te wandelen in de leukste markt van Spanje, La Boqueria. Dat is de grootste versmarkt van Barcelona waar je fruit, groenten, vis en vlees kan kopen. Verser dan dit wordt het echt niet. Probeer hier zeker een potje met fruit of een smoothie te bestellen en hou je camera of smartphone met een goede camera maar bij de hand!

Verder kan je ook een bezoekje brengen aan de gotische wijk, vlakbij Las Ramblas. Ontdek hier de zalige sfeer van Barcelona en kom even tot rust in deze sobere, maar prachtige wijk.

Het is geen geheim dat je je benen goed moet insmeren als je naar Barcelona gaat. Maar weet ook dat je makkelijk een fiets kan huren om de stad op twee wielen te verkennen. We raden je dan ook aan om meteen naar een hoog punt te fietsen: Park Guell. Het park staat ook bekend als het park van Gaudi. Met de leuke mozaïeken steentjes en een prachtig uitzicht over Barcelona ga je ongetwijfeld een ervaring rijker zijn.

Daarnaast is het ook een aanrader om de typische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals Sagrada Familia en Palau de la Musica. Dat zijn twee waanzinnig knappe gebouwen waar je uren van versteld zal staan. Als we één tip mogen meegeven: koop op voorhand een toegangskaartje, het zal je geld en tijd besparen.

Verder kunnen we alleen maar zeggen om te genieten van deze prachtige stad. Neem de tijd om de cultuur en kunst te ontdekken en ga af en toe ook eens lekker chillen op het strand. Als je hier en daar wat tijd vrij hebt, kan je ook een bezoekje brengen aan de lekkerste tapasbars in Barcelona. Plan je reisje alvast met je bestie! Om in de sfeer te komen, kan je al zelf sangria maken.

Wil je je reis naar Barcelona combineren met een andere stad? Bekijk dan deze Spaanse steden!

Yes! Een reisje met je bestie wordt sowieso awesome!

Meer
Lees meer...