9 tips om je koffer slim in te pakken

Koffer inpakken
iStock

Of je nu twee weken op vakantie gaat of vier dagen, je valies geraakt sowieso vol. Daarom zou je eigenlijk slim moeten inpakken en ervoor moeten zorgen dat je geen overbodige dingen meeneemt of kleren die je toch nooit aantrekt. Zo moet je je koffer inpakken.

1. Outfits samenstellen

Voor je op reis vertrekt, stel je best even je outfits samen. Zo ga je geen overbodige truien en broeken meenemen die je waarschijnlijk toch niet aantrekt.

Door op voorhand de juiste match te maken, weet je perfect wat aandoen en ga je zeker geen foute keuzes maken. Daarnaast ga je ook niet in een outfitcrisis komen door foute combinaties te moeten aantrekken. En het allerbeste van al, je gaat geen plaatsgebrek in je valies hebben.

2. Kleren niet plooien

Je moet je kleren niet op een hoopje gooien in je valies en eigenlijk ook niet plooien. Hetgeen je moet doen, is je kleren oprollen. Hierdoor bespaar je veel plaats in je koffer en kan er uiteindelijk meer in.

3. Goede stoffen

Kies voor kleren die niet kreuken en ook geen slechte geurtjes absorberen. Hierdoor zal je niet geneigd zijn om extra kleren mee te nemen, in geval je de andere niet kan aantrekken.

Eens je op hotel aankomt, pak je gewoon alles uit en kan je probleemloos alles aantrekken.

Koffers
Giphy

4. Kies juiste schoenen

Niet alleen je outfit, maar ook je schoenen moet je al op voorhand matchen. Als je perfect weet welke schoenen onder welke outfits gaan, neem je zeker niet te veel paren mee.

Als je echt slim wil inpakken, moet je eens naar schoenen kijken die je onder meerdere outfits kan aandoen. Het kan goed zijn dat bepaalde sneakers onder vier outfits kunnen. Hierdoor zal je dus geen drie sneakers moeten meenemen.

5. Ondergoed in een klein zakje

Je ondergoed plooien en op een stapeltje leggen, is eigenlijk ook niet zo verstandig en neemt veel plaats in. Je zou eigenlijk al je onderbroeken in een klein zakje steken waardoor je heel goed kan proppen.

Als je ook bh’s moet vervoeren in je koffer, kan je ook je onderbroeken in je bh steken. Slim toch?

6. Sokken

Ook je sokken kan je slim opbergen. Zo kan je die ook in een klein zakje steken of gewoon in je schoenen proppen. Ideaal!

iStock

7. Laders en kabels aan elkaar

Waarschijnlijk heb je de gewoonte om al je kabels en laders apart te houden. Probeer anders alle kabels aan de laders te binden en bij elkaar te houden. Hierdoor nemen je laders minder ruimte in en ga je zeker niets vergeten.

Wat je ook zeker moet doen, is je laders verspreiden. De ene doe je in een hoek en de ander in het midden.

8. Geen grote objecten

Probeer grote dingen, zoals te dikke truien of een batterijenoplader, in je koffer te vermijden. Die ga je waarschijnlijk toch niet gebruiken en zullen plaats innemen voor niets.

9. Hou plaats vrij

Vergeet niet dat je op vakantie waarschijnlijk het één en het ander gaat kopen. Dus zorg er ook voor dat je een beetje plaats vrijhoudt in je koffer voor leuke souvenirs en kleren.

Veel inpakplezier!

Koffers
Giphy

Gesponsorde artikelen