Apple lanceert iOS 18: Dit zijn de opvallendste nieuwe functies

Apple heeft deze week officieel iOS 18 uitgebracht, de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem. De update is beschikbaar voor alle iPhones vanaf het model van 2018 en belooft enkele van de grootste vernieuwingen van de afgelopen jaren. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? We zetten ze op een rij.

De meest besproken vernieuwing in iOS 18 is zonder twijfel Apple Intelligence, een reeks functies gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Hoewel dit de toekomst van het besturingssysteem belooft te veranderen, moeten gebruikers in Europa voorlopig nog wachten. Apple Intelligence wordt in oktober uitgerold in de Verenigde Staten en in december in het Verenigd Koninkrijk. De introductie in de Europese Unie is echter uitgesteld door een geschil rond privacywetgeving.

Meer vrijheid op je Home Screen

Met iOS 18 geeft Apple gebruikers eindelijk meer flexibiliteit op hun Home Screen. Waar je vroeger de app-iconen en widgets van linksboven moest plaatsen, kun je ze nu overal op je scherm neerzetten. Bovendien is het mogelijk om de kleuren en het formaat van app-iconen aan te passen, zodat je jouw scherm volledig naar eigen smaak kunt personaliseren.

Vernieuwde Berichten-app

De Berichten-app heeft ook een aantal handige updates gekregen. Zo kunnen berichten nu ingepland worden voor later, wat ideaal is voor wie op een bepaald moment iets wil versturen maar niet direct tijd heeft. Verder kun je berichten vet of cursief maken, en op specifieke tekstballonnen reageren met een emoji, wat de interactie binnen chats wat dynamischer maakt.

Meer opties in het Control Center

Het Control Center, waar je snel toegang hebt tot je meest gebruikte functies, heeft in iOS 18 een flinke upgrade gekregen. Er zijn nu meer opties en snelkoppelingen beschikbaar, waardoor je nog meer controle hebt over je apparaat.

Nieuwe Wachtwoorden-app

Een andere interessante toevoeging is de nieuwe Wachtwoorden-app. Hierin kunnen gebruikers niet alleen sterke wachtwoorden laten genereren, maar ook hun bestaande wachtwoorden veilig opslaan. Deze app biedt een centraal punt voor al je wachtwoordbeheer, wat de beveiliging van je accounts een stuk eenvoudiger maakt.

Foto-app in een nieuw jasje

Tot slot is de Foto-app grondig vernieuwd. Het nieuwe design geeft meer ruimte aan grote, uitgelichte foto’s en bevat een carrousel waarmee je door andere foto’s kunt scrollen. Gebruikers kunnen deze indeling naar eigen wens aanpassen, waardoor het bekijken en organiseren van foto’s een stuk gebruiksvriendelijker is geworden.

Meer
Lees meer...