‘Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story’ staat nu op Netflix

Het is tijd voor true crime op Netflix. Vanaf vandaag kan je op de streamingdienst namelijk terecht voor Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, over het gruwelijke leven van de meervoudige moordenaars Lyle en Erik Menendez.

Zo’n twee jaar geleden pakte Netflix uit met DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix. De reeks was een gigantisch succes en groeide uit tot de op twee na best bekeken Engelstalige reeks op Netflix ooit. Kort daarna sloot Netflix een deal met Ryan Murphy om nog meerdere Monster(s)-reeksen te maken.

Dubbele moord op ouders

Eerder deze week raakte bekend dat het derde seizoen van de anthologiereeks zal gaan over Ed Gein. Maar eerst is het dus tijd een seizoen over de broers Menendez. Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story gaat over de broers Lyle en Erik Menendez. Zij vermoordden in 1989 hun ouders José and Kitty Menéndez.

Tijdens het proces na die moorden ontstond veel discussie over het motief achter de moord. De aanklager stelde dat de broers het gemunt hadden op het familiefortuin en wees op hun extravagante uitgaven – luxeartikelen, bedrijven en dure reizen – na de dood van hun ouders. De broers hielden echter altijd vol dat ze hun ouders hadden vermoord vanwege jarenlang fysiek, emotioneel en seksueel misbruik. In de nieuwe trailer zijn alvast beelden van dat misbruik te zien.

De rollen van Lyle en Erik Menendez worden gespeeld door respectievelijk Nicholas Chavez (General Hospital) en Cooper Koch (They/Them). De rol van de ouders José and Kitty Menéndez wordt dan weer gespeeld door Javier Bardem (No Country for Old Men) en Chloë Sevigny (Boys Don’t Cry).

Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...