Cast ‘Squid Game’ reageert op theorieën van fans: “Het wordt nog beter dan al deze theorieën”

Het is ondertussen officieel drie jaar geleden dat de wereld kennismaakte met de wereld van Squid Game. De Zuid-Koreaanse reeks nam de wereld over en groeide uit tot de meest bekeken Netflixreeks aller tijden. In december verschijnt het tweede seizoen van de reeks en in een nieuwe video reageren Lee Jung-jae (Seong Gi-hun), Wi Ha-joon (Hwang Jun-ho) en Lee Byung-hun (The Frontman) op populaire fantheorieën.

Squid Game keert dit najaar eindelijk terug voor het tweede seizoen. Over dat seizoen doen de wildste theorieën de ronde. Voor Geeked Week verzamelde Netflix acteurs Lee Jung-jae (Seong Gi-hun), Wi Ha-joon (Hwang Jun-ho) en Lee Byung-hun (The Frontman) om te reageren op de gekste fantheorieën.

Theorieën Squid Game

Na het open einde van het eerste seizoen van Squid Game kondigde Netflix al snel aan dat er een tweede seizoen zou volgen. Maar aangezien het grootste deel van de cast overleed in het eerste seizoen, zal het vervolg er dus heel anders uitzien. Dat zorgde er natuurlijk voor dat fans hun verbeelding de vrije loop lieten gaan en met de wildste theorieën op de proppen kwamen.

En die theorieën werden nu voorgeschoteld aan Lee Jung-jae (Seong Gi-hun), Wi Ha-joon (Hwang Jun-ho) en Lee Byung-hun (The Front Man), die zullen terugkeren voor het tweede seizoen.

Nieuwe rollen

De eerste theorieën gaan over mogelijke verandering in de drie personages van de acteurs. Heel wat fans vermoedden zo dat de opvallende nieuwe haarkleur van Seong Gi-hun een voorbode is van zijn nieuwe rol als bewaker in Squid Game. Volgens een andere theorie zou politieagent Hwang Jun-ho de slechterik worden in het nieuwe seizoen. En The Front Man zou dan weer zijn rol afstaan aan Seong Gi-hun en zelf een VIP worden.

Die laatste theorie wordt al meteen afgeschoten door Lee Byung-hun. “Ik ben zelf te graag de leider”, klinkt het. Lee Jung-jae en Wi Ha-joon laten de theorie over hun personage in het midden, waardoor er dus mogelijk wat waarheid in zit. Al weten we wel al uit een eerste teaser dat Seong Gi-hun opnieuw zal deelnemen aan Squid Game aangezien hij het groene trainingspak opnieuw aanheeft.

Meer over de bewakers

De volgende theorieën gaat over de bewakers van Squid Game. Heel wat mensen denken dat we in het tweede seizoen meer te zien zullen krijgen over deze bewakers. Een eerste fantheorie daarover vertelde dat we eigenlijk het eerste seizoen terug te zien zouden krijgen, maar dan vanuit het perspectief van de bewakers. Hoewel Wi Ha-joon dat een interessante invalshoek lijkt te vinden, zal dat dus niet het geval zijn, aangezien we al kennismaakten met de nieuwe spelers.

Een theorie die daarmee samenhangt, is de hardnekkige theorie rond het spelletje Ddakji dat Seong Gi-hun in de allereerste aflevering speelde met de Sales Man (Gong Yoo). Veel mensen denken dat als hij daar voor de rode ddakji had gekozen in plaats van de blauwe, hij een bewaker was geweest in plaats van een speler. Op deze theorie reageert Lee Byung-hun sarcastisch: “Ik denk dat je de enige bent die hieraan dacht. Niemand anders heeft hier ooit aan gedacht.”

De dochter van Gi-hun

De volgende theorie gaat over de dochter van Seong Gi-hun, die we in het eerste seizoen zagen als klein meisje. Volgens een fantheorie zal een van de aangekondigde actrices voor het tweede seizoen – Park Gyu-young en Jo Yu-ri – de rol van de dochter van Gi-hun spelen, die ondertussen dus al enkele jaren ouder is geworden.

Op dat moment zou Seong Gi-hun de nieuwe Front Man zijn en zou hij dus voor de hartverscheurende keuze staan om het spel op een eerlijke manier te laten doorgaan, met het risico om zijn dochter te verliezen, of zijn dochter te beschermen en zo dus het spel te manipuleren. Lee Jung-jae is onder de indruk van deze theorie, maar ook deze moeten we dus niet verwachten in seizoen 2.

Internationale versies van Squid Game

Verder gingen er ook theorieën rond over de internationale versies van Squid Game. In de aflevering met de VIP’s komen we te weten dat er verschillende internationale versies van het spel bestaan. Een theorie die voorgelezen wordt door Wi Ha-joon is dat het spel wereldwijd uitlekt, waarbij de invloedrijke VIP’s er alles aan zullen doen om het geheim te houden.

Hierbij verklapt Wi Ha-joon wel dat zijn personage Hwang Jun-ho wil achterhalen wie de leider van de VIP’s is. Mogelijk zullen we hier dus meer van te zien krijgen in seizoen 2 van Squid Game.

Gi-hun neemt wraak

We weten al dat Gi-hun in het tweede seizoen uit is op wraak. Volgens sommigen wil hij daarbij wraak nemen op de mannen bij wie hij schulden maakte en die hem in het begin van de reeks in elkaar sloegen. “Ik hoop dat zij deelnemen aan het spel en dat Gi-hun ze vermoordt”, klinkt het in de theorie.

Maar Lee Jung-jae reageert: “Denk je dat de goedhartige Seong Gi-hun iets zou doen om anderen pijn te doen?”. Al lijkt dat vooral een voorbode dat we deze kant van Gi-hun te zien zullen krijgen in het tweede seizoen.

Nationaal team

De laatste theorie is nogal vergezocht. Deze stelt namelijk dat het eerste seizoen een sportfestival was en het tweede seizoen de voorrondes zouden zijn om een plekje te veroveren in het nationale team. Daarbij zouden we dus kennismaken met deelnemers uit verschillende internationale edities. In seizoen 3 zouden de winnaars uit verschillende edities het dan tegen elkaar opnemen in een soort wereldkampioenschap.

Lee Byung-hun vertelt hierbij dat we in het tweede seizoen heel wat nieuwe spelletjes mogen verwachten, maar dat het net zoals in het eerste seizoen allemaal Zuid-Koreaanse spelletjes zullen zijn. Hij laat op het einde van de video ook weten dat seizoen 2 interessanter is dan al deze voorgaande theorieën samen. Dat belooft dus!

Bekijk hier de nieuwe video van Squid Game:

Het tweede seizoen van Squid Game is vanaf donderdag 26 december te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...