‘Squid Game’ lost acht nieuwe namen voor seizoen 2 (waaronder vier vrouwen)

Netflix heeft acht nieuwe namen bekendgemaakt voor het tweede seizoen van Squid Game. Het gaat daarbij om vier acteurs en vier actrices, met in hun midden ook twee K-popsterren. Samen met deze nieuwe castleden maakte Netflix ook bekend dat de eerste scriptlezing voor seizoen twee al gepasseerd is.

Enkele weken geleden loste Netflix de eerste nieuwe namen voor het tweede seizoen van Squid Game. Het ging toen om de vier acteurs Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Gyu-young en Park Sung-hoon. Meteen volgde er kritiek omdat het enkel om mannen gaat, want ook de vier acteurs die terugkeren uit het eerste seizoen zijn mannelijk. Netflix Korea liet toen weten dat er snel nieuwe namen zouden volgen, waarbij er wel plaats zou zijn voor vrouwen. En die belofte komt de streamingdienst nu na.

Kritiek na eerste namen

Tijdens Tudum bevestigde Netflix de terugkeer van Lee Jung-jae (Seong Gi-hun), Lee Byung-hun (de Front Man), Wi Ha-jun (agent Hwang Jun-ho) en Gong Yoo (de Sales Man) voor het tweede seizoen van Squid Game. Daarnaast werden ook de eerste nieuwe namen gelost. Het ging daarbij om Yim Si-wan (Unlocked, Run On), Kang Ha-neul (When the Camellia Blooms), Park Sung-hoon (The Glory) en Yang Dong-geun (Yaksha: Ruthless Operations).

Meteen na de bekendmaking van deze namen kwam er al kritiek. Daarbij waren veel fans teleurgesteld omdat er geen enkele vrouw toegevoegd werd aan de cast. Netflix Korea deelde meteen een statement waarin het liet weten dat er snel nieuwe namen zouden volgen. “Dit was nog maar de eerste bekendmaking van de cast voor het tweede seizoen van Squid Game. We kijken ernaar uit om binnenkort meer castingnieuws te lossen, waaronder de vrouwelijke hoofdrolspeelsters.” En dat heeft de streamingdienst nu gedaan.

Nieuwe castleden

Vandaag werden er acht nieuwe namen toegevoegd aan de cast van het tweede seizoen van Squid Game. Daarbij zijn opnieuw vier mannen. De bekendste naam is waarschijnlijk Choi Seung-hyun (35), die beter bekend is onder de artiestennaam T.O.P. Hij maakte van 2006 tot recent deel uit van de legendarische K-popgroep BIGBANG. Onlangs liet hij weten dat hij de groep verlaten heeft en zich wil focussen op z’n solowerk. Daar hoort dus ook een terugkeer als acteur bij. In het verleden was T.O.P al in verschillende series en films te zien. De laatste was de film Out of Control in 2017. En nu keert hij dus terug als acteur.

De volgende acteur die we zullen zien in het tweede seizoen van Squid Game is Lee David (29). Hij was al te zien in series als Itaewon Class en Hotel del Luna. Daarnaast zal ook Lee Jin-wook (41) de cast vervoegen. Hem kan je kennen van de Netflixreeks Sweet Home. Lee Jin-wook zal binnenkort ook te zien zijn in de nieuwe Netflixreeks Doona!. De laatste nieuwe man is Roh Jae-won (29). Hij was al te zien in de films Ditto en Missing Yoon.

Vier vrouwen

Daarnaast zijn dus ook de eerste vier vrouwen officieel aangekondigd. Daarbij is de bevestiging van Park Gyu-young (29) en Jo Yu-ri (21). Enkele dagen geleden verschenen er in de Zuid-Koreaanse media geruchten dat de twee actrices te zien zouden zijn in het tweede seizoen van Squid Game en nu zijn die dus bevestigd.

Park Gyu-young is vooral bekend van haar rollen in It’s Okay to Not Be Okay en Sweet Home. Binnenkort zal ze ook te zien zijn in de hoofdrol als Seo A-ri in de nieuwe Netflixreeks Celebrity. Voor fans van K-pop zal Jo Yu-ri dan weer geen onbekende zijn. Zij maakte van 2018 tot 2021 deel uit van de K-popgroep IZ*ONE. Sinds de disbandment van de groep is Jo Yu-ri actief als solozangeres en werkt ze daarnaast ook aan een carrière als actrice. Zo was ze vorig jaar te zien in de reeksen Mimicus en Work Later, Drink Now.

De andere twee vrouwen zijn Kang Ae-sin (60) en Won Ji-an (23). Kang Ae-sin kan je onder andere kennen van Extraordinary Attorney Woo, Divorce Attorney Shin en When the Camellia Blooms. Won Ji-an was vorig jaar te zien in If You Wish Upon Me en speelt momenteel een van de hoofdrollen in de reeks Heartbeat. Daarnaast had ze ook een rolletje in één aflevering van D.P. op Netflix.

Met deze acht nieuwe namen is de cast voor het tweede seizoen van Squid Game nu compleet. Daarnaast zit ook de eerste lezing van het script er al op. De opnames staan gepland voor deze zomer, maar het is nog niet geweten wanneer het tweede seizoen zal verschijnen.

Bekijk hier een foto met de acht nieuwe acteurs voor Squid Game seizoen 2:

Bekijk hier ook al enkele foto’s van de cast tijdens de eerste lezing van het script:

Squid Game is te vinden op onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix. Hier kan je de volledige lijst vinden.

Meer
Lees meer...