Netflix reageert op kritiek over nieuwe cast ‘Squid Game’: “Bij volgende lading acteurs zullen wél vrouwen zijn”

Dit weekend deelde Netflix een aantal nieuwe namen voor het tweede seizoen van Squid Game. Het ging daarbij om de acteurs Yim Si-wan, Park Sung-hoon, Kang Ha-neul en Yang Dong-geun. Er kwam al vrijwel meteen na de bekendmaking kritiek op deze nieuwe castleden, omdat het enkel om mannen gaat. Maar Netflix stelt de fans nu gerust.

Tijdens het Tudum-evenement gaf Netflix heel wat informatie over de reeksen die we mogen verwachten op de streamingdienst. Iets waar veel mensen naar uitkijken is uiteraard het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse topreeks Squid Game. Voor dat seizoen werden enkele nieuwe namen aangekondigd, maar die werden niet unaniem positief ontvangen.

Cast Squid Game seizoen 2

Tijdens Tudum bevestigde Netflix de terugkeer van Lee Jung-jae (Seong Gi-hun), Lee Byung-hun (de Front Man), Wi Ha-jun (agent Hwang Jun-ho) en Gong Yoo (de Sales Man) voor het tweede seizoen van Squid Game. Daarnaast werden er ook al enkele nieuwe gezichten aangekondigd die we te zien zullen krijgen in het tweede seizoen.

De eerste nieuwkomer is Yim Si-wan. Hij was eerder dit jaar te zien in de Zuid-Koreaanse Netflixfilm Unlocked en had daarvoor ook rollen in de film The Attorney en de Netflixserie Run On. In een ver verleden maakte hij ook samen met collega-acteur Park Hyung-sik deel uit van de K-popgroep ZE:A. De tweede naam is Kang Ha-neul. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrol in de reeks When the Camellia Blooms. Ook Park Sung-hoon, die eerder dit jaar te zien was als slechterik Jeon Jae-joon in The Glory, krijgt een rol in het vervolg van Squid Game. De laatste nieuwkomer is Yang Dong-geun, die je kan kennen van de Netflixfilm Yaksha: Ruthless Operations, maar daarnaast ook actief is als rapper.

Geen vrouwen

Deze nieuwe namen werden door velen positief onthaald, maar er kwam ook meteen kritiek. Het gaat namelijk enkel om mannelijke acteurs en ook de terugkerende cast is uitsluitend mannelijk. Daarbij verwijzen heel wat fans van de reeks ook naar Kang Sae-byeok (Jung Ho-yeon) die al snel uitgroeide tot een fan favorite, maar het einde van het seizoen niet haalde.

Netflix reageert nu op die kritiek in een statement aan Insider. “Dit was nog maar de eerste bekendmaking van de cast voor het tweede seizoen van Squid Game. We kijken ernaar uit om binnenkort meer castingnieuws te lossen, waaronder de vrouwelijke hoofdrolspeelsters.”

Bekijk hier de eerste aankondiging van de cast van het tweede seizoen van Squid Game:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...