‘Squid Game’-cast blikt terug op seizoen 1

De promo voor het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game is recent van start gegaan. Vandaag heeft Netflix een nieuwe video gedeeld waarin de terugkerende cast en crew reageert op het onverwachte megasucces van het eerste seizoen.

In december verschijnt het langverwachte tweede seizoen van Squid Game op Netflix. Daarin zullen we verschillende acteurs terugzien. De terugkerende acteurs – Lee Jung-jae (Seong Gi-hun), Lee Byung-hyun (The Front Man) en Wi Ha-joon (agent Hwang Jun-ho) – reageren in een video nu op het succes van het eerste seizoen. Daarnaast komen ook regisseur Hwang Dong-hyuk en productieontwerpster Chae Kyoung-sun aan het woord.

Ongezien succes

In de video wordt al snel duidelijk dat iedereen trots was op de reeks, maar dat niemand verwacht had dat het zo’n succes zou worden. Squid Game is namelijk tot op heden de meest bekeken reeks ooit op Netflix. Geen enkele reeks, zowel Engelstalig als niet-Engelstalig, kon beter doen.

“De meeste spelletjes in de reeks zijn zo uniek aan Korea. Het zijn spelletjes die Koreaanse kinderen spelen op straat”, vertelt Lee Byung-hun. “Maar het overlevingsaspect, waarbij er geld en zelfs hun leven op het spel staat, is iets universeels, waardoor mensen over de hele wereld zich erin konden herkennen”, treedt Wi Ha-joon hem bij. “De reeks toont dat hoewel er verschillen zijn op het vlak van taal en cultuur, we toch allemaal verbonden zijn en dezelfde emoties delen.”

Seizoen 2

Ze delen ook al een tipje van de sluier over wat we mogen verwachten in seizoen 2. “Deze keer zal de focus meer liggen op Gi-huns vastberadenheid om zijn doel te bereiken”, vertelt acteur Lee Jung-jae. Wi Ha-joon en Lee Byung-hun laten vervolgens weten dat de relatie tussen hun personages een grotere rol zal spelen in het nieuwe seizoen. Ze zijn halfboers en waren heel close, tot In-ho verdween. In het spel komen ze elkaar dan terug tegen, maar In-ho is de Front Man en Jun-ho een agent die een einde wil maken aan het gruwelijke spel. In-ho schoot daarbij z’n broer neer, maar die overleefde het dus.

Op het einde van de video duikt ook fan favorite Gong Yoo (The Recruiter) op. Het was de bedoeling dat hij een korte cameo zou hebben in de reeks, waarbij de acteur zelf dacht dat hij als deelnemer in het eerste spel zou sterven. Maar uiteindelijk werd hij de Recruiter, waardoor hij een van de weinige gezichten is die we zullen terug zien in het tweede seizoen. Regisseur Hwang Dong-hyuk vertelt uiteindelijk wat de hoofdverhaallijn wordt van het tweede seizoen. “Gi-hun zal proberen achterhalen wie de mensen achter het spel zijn en waarom ze zo’n gewelddadig spel op poten hebben gezet.

Bekijk de video hier:

Bekijk hier ook nog eens de eerder verschenen teasers:

Het tweede seizoen van Squid Game is vanaf donderdag 26 december te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...