‘Squid Game’ lost eerste hint naar spelletjes in seizoen 2

In december verschijnt het langverwachte tweede seizoen van Squid Game op Netflix. Daarvoor heeft Netflix nu al interessante informatie gelost. Het gaat namelijk om de eerste hints naar de spelletjes die we te zien zullen krijgen in het tweede seizoen.

Vorige week deelde het officiële account van Squid Game uitnodigingen uit op X en enkele dagen later ging het om fysieke uitnodigingen – na een spelletje Ddakji – in steden in Zuid-Korea. Zoals we al vermoedden, verwijzen de tekeningen op de uitnodigingen naar de spelletjes die we te zien zullen krijgen in het tweede seizoen van Squid Game.

Squid Game seizoen 2

Sinds vorige week is Netflix druk bezig met de promotie van het tweede seizoen van Squid Game. We wisten al dat Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) zal proberen om wraak te nemen op de makers en organisatoren van het gewelddadige spel dat hij in het eerste seizoen won. Maar om wraak te kunnen nemen, zal Gi-hun opnieuw moeten deelnemen en daarbij zullen hem nieuwe spelletjes te wachten staan.

Naar die nieuwe spelletjes wordt nu gehint in de uitnodigingen die Netflix vorige week uitdeelde. Door onder een filmpje van Gong Yoo (The Recruiter) te reageren met “Squid Game”, kon je online een uitnodiging krijgen. Als je die uitnodigingen samenvoegde, kon je “een geheim” onthullen. Daarbij werd één uitnodiging – strategisch – niet uitgedeeld.

Enkele dagen later ging een Recruiter rond in de Zuid-Koreaanse steden Seoul en Busan. Hij daagde daar mensen uit voor een spelletje Ddakji. Wie won, kreeg een uitnodiging. Daarbij werd nu wél de laatste uitnodiging uitgedeeld, waardoor we alle tekeningen kunnen zien die verwijzen naar de spelletjes in seizoen 2.

Spelletjes seizoen 2

Op de uitnodigingen staan verschillende tekeningen die verwijzen naar de spelletjes in het tweede seizoen van Squid Game. Het eerste is de pop van het eerste spel in seizoen 1. Het lijkt er dus op dat het eerste spel ongewijzigd blijft. De tweede duidelijke tekening toont een paardenmolen, die zal dus ook deel uitmaken van een spel in het nieuwe seizoen. Daarnaast zien we ook een ouderwetse tol.

De volgende tekeningen zijn iets cryptischer. Zo zien we een regenboogkleurige cirkel, die ook al te zien was in de eerste teaser. Een andere tekening is eveneens in de vorm van een cirkel, maar bevat kleine gekleurde vakjes. De laatste tekening toont een huisje. Het gaat in totaal om zes tekeningen, waardoor we dus kunnen vermoeden dat seizoen twee opnieuw zal bestaan uit zeven spelletjes in totaal. Want het laatste spel, waarbij er nog maar twee spelers overblijven, zal uiteraard weer een spelletje Squid Game zijn.

Bekijk de video hier:

Het tweede seizoen van Squid Game is vanaf donderdag 26 december te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...