Eerste namen voor Eurosong 2025 uitgelekt

De krant Het Laatste Nieuws heeft vandaag een eerste reeks namen bekendgemaakt die gecontacteerd zouden zijn om deel te nemen aan Eurosong in 2025. Die wedstrijd van VRT 1 wordt volgend jaar opnieuw gebruikt om de Vlaamse inzending voor het Eurovisiesongfestival te kiezen.

In het verleden was Eurosong niet altijd even geliefd bij de fans van het Eurovisiesongfestival. Het programma was in eigen land een succes, maar de winnaar deed het zelden goed op het Songfestival zelf.

Dat laatste was in 2023 echter allesbehalve het geval. Gustaph in 2023 verrassing Eurosong met Because of You en zorgde in Liverpool voor een knalprestatie door zevende te worden. Het was dan ook geen verrassing dat de VRT meteen daarna besloot om Eurosong in 2025 te laten terugkeren.

Eerste vier namen

Peter Van de Veire zal daarbij opnieuw presentator zijn, al is er verder nog niet veel bekend over hoe de Vlaamse voorronde er in 2025 zal uitzien. Achter de schermen zijn er echter heel wat artiesten gecontacteerd. HLN meldt dat de jury in totaal acht kandidaten zou hebben geselecteerd.

De krant noemt ook al vier artiesten bij naam. Het gaat in de eerste plaats om Jelle Van Dael, de voormalige zangeres van Lasgo. Daarnaast zou ook LEEZ, de zus van Metejoor, deelnemen. Ook Noémie Wolfs, in een ver verleden nog zangeres bij Hooverphonic, zou haar kans wagen. De minst bekende naam is zanger Red Sebastian, die te horen was in Sing Again op VTM.

Basel

Het Eurovisiesongfestival in 2025 gaat – na de overwinning van Nemo eerder dit jaar – door in Basel in Zwitserland. De halve finales staan gepland voor 13 en 15 mei, de finale volgt op 17 mei. 

Meer
Lees meer...