Proces tegen Sean ‘Diddy’ Combs gaat in mei van start

Het proces tegen Sean Combs, beter bekend als Diddy, zal van start gaan op 5 mei in Manhattan. Dat is donderdag door een rechter beslist. De rapper en producer zal daar terechtstaan voor sekshandel en afpersing.

Drie weken nadat rapper en producer Sean ‘Diddy’ Combs in Manhattan is gearresteerd door onderzoekers van U.S. Homeland Security weten we wanneer zijn proces zal doorgaan. US District Judge Arun Subramanian heeft daarbij de datum van 5 mei aangeduid.

Het proces zal ongeveer een maand duren. Openbare aanklager Emily Johnson liet weten dat zij drie weken nodig hebben om hun zaak te bepleiten. Marc Agnifilo, de advocaat van Diddy, heeft één week nodig om zijn cliënt te verdedigen. In afwachting van het proces verblijft Sean Combs in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn.

Waar wordt Diddy van beschuldigd?

Diddy zal op het proces geconfronteerd worden met meerdere mensen die hem beschuldigen van mishandeling en uitbuiting. Hij wordt beschuldigd van het ontvoeren, drogeren en dwingen van vrouwen tot seksuele activiteiten. Daarbij zou hij ook veelvuldig geweld hebben gebruikt.

Combs wordt ook zelf door meerdere vrouwen beschuldigd van verkrachting en aanranding. Volgens Tony Buzbee, een advocaat uit Texas die een aantal van deze zaken behandelt, zullen er de komende tijd nog heel wat extra aanklachten ingediend worden. Het gaat daarbij ook om minderjarige vrouwen.

Bij huiszoekingen bij Diddy thuis zou de politie heel wat benodigdheden gevonden hebben die bedoeld waren voor gebruik in orgieën die bekend staan ​​als “freak offs“. De rapper en producer zelf ontkent alle beschuldigingen.

Meer
Lees meer...