Jin (BTS) lost langere versie van ‘Super Tuna’ met hilarische videoclip

Jin van BTS heeft vandaag een nieuw nummer uitgebracht. Al is het niet helemaal nieuw. Het gaat om de extended version van zijn nummer Super Tuna, dat hij in 2021 uitbracht. Op 13 juni bracht Jin deze nieuwe versie al live tijdens zijn evenement meteen na zijn terugkeer uit het leger.

Jin van BTS is ondertussen al enkele maanden terug van zijn verplichte militaire dienstplicht. Vandaag bracht hij zijn eerste nieuwe single uit. Helemaal nieuw is de single echter niet, want Jin bracht Super Tuna al uit in 2021. Toen ging het echter om een versie van amper 1 minuut en 8 seconden. Nu duurt het nummer 1 minuut en 59 seconden door een nieuw vers.

Super Tuna

Gisteren startte Jin een livestream ter ere van de verjaardag van zijn groepsgenoot Jimin. Maar – zo vertelde hij al snel – eens er meer dan een miljoen mensen in de livestream zaten, zou hij het thema van de stream veranderen. Wanneer het zover was, trok hij de poster van Jimin van de muur en onthulde hij een poster van Super Tuna.

Hij kondigde daarbij aan dat de nieuwe, langere versie van Super Tuna vandaag, op vrijdag 11 oktober, zou verschijnen én een nieuwe videoclip zou krijgen.

Videoclip

De originele versie van Super Tuna kreeg al een heel eenvoudige videoclip. Daarin was Jin te zien met twee dansers. De drie waren te zien op het strand waar ze het eenvoudige, maar hilarische dansje uitvoerden.

In de nieuwe versie blijft die formule deels behouden. Zo is Jin nog steeds te zien met dezelfde twee dansers op het strand, maar daarnaast is er ook een grote rol weggelegd voor een plastieken tonijn, een ietwat chemisch blauw uitziend drankje en een vishengel. Daarnaast werden ook kosten noch moeite gespaard in de editing waardoor we het hoofd van Jin zien ronddraaien over foto’s van gerechten met tonijn of zelfs in de lucht geprojecteerd zien. Het geheel is een chaotische ervaring, die zo perfect past bij het nummer.

Jin liet eerder ook al weten dat hij bezig is met de voorbereidingen van zijn soloalbum. Hij is namelijk het enige lid van BTS dat nog geen soloalbum uitbracht. Jin vertrok als oudste lid van BTS namelijk als eerste naar het leger, waardoor hij geen tijd had om een album voor te bereiden voor zijn legerdienst. J-hope komt volgende week als tweede lid van de groep terug uit het leger.

Bekijk hier de videoclip voor de nieuwe versie van Super Tuna:

Beluister het nummer hier op Spotify:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...