Groot ongeloof bij Marvelfans na onthulling in ‘Agatha All Along’

Sinds enkele weken is er op Disney+ een nieuwe Marvelreeks te vinden. In Agatha All Along volgen we, zoals de titel al doet vermoeden, het personage Agatha Harkness. Zij was voor het eerst te zien als grote slechterik in de serie WandaVision. In haar nieuwe zoektocht komt ze enkele mensen tegen die wel eens veel zouden kunnen betekenen voor de toekomst van Marvel.

Het Marvel Cinematic Universe (MCU) is een nieuwe weg ingeslagen. Na de grote successen van de laatste Avengers-films, bevindt het universum zich in een nieuw stadium. Dat is ook duidelijk te zien aan de projecten die zich vaak over verschillende parallelle universums lijken af te spelen.

De nieuwste trots van het MCU is de serie Agatha All Along die op dit moment aan zijn zesde aflevering op Disney+ zit. Wat begon als een verhaal over het personage Agatha, gespeeld door Kathryn Hahn, is nu een soort origin story geworden van een ander bekend personage uit de comics: Billy Kaplan oftewel Billy Maximoff. Die onthulling zorgde bij fans van de reeks alvast voor heel wat uiteenlopende reacties.

Agatha All Along

In 2021 begon Marvel Studios naast films ook met series. De eerste in dat rijtje was WandaVision waarin de fans Wanda (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) samen in een afgelegen en behekste wereld zagen met hun twee kinderen, Billy en Tommy. Uiteindelijk werd die wereld van haar magie ontdaan en ging alles terug naar af. Dat betekende ook de dood van Vision en de twee kinderen.

In haar eigen serie wordt Agatha Harkness bevrijd uit een verwrongen betovering door een mysterieuze goth tiener. Die tiener overtuigt haar om samen de legendarische Witches’ Road te bewandelen. Dat is een reeks magische beproevingen die, indien succesvol doorstaan, heksen geeft wat ze het meest verlangen. Agatha en de tiener vormen een heksenkring en beginnen aan hun gevaarlijke avontuur op The Road.

Billy Kaplan

Wat begon als een gewone goth tiener met een fascinatie voor magie, blijkt in werkelijkheid toch Billy te zijn, de volwassen zoon van Wanda Maximoff (Scarlet Witch) uit WandaVision. In de laatste momenten van de aflevering toont Billy zijn krachten en verslaat hij Agatha Harkness en haar heksenkring, wat eindigt met een iconisch shot van Locke met een blauwe Scarlet Witch-achtige kroon op zijn hoofd, begeleid door You Should See Me in a Crown van Billie Eilish.

Toch is er nog een kleine nuance aan het verhaal. Het personage Billy Kaplan is de zoon van Wanda, maar in een ander lichaam. Tijdens het einde van de reeks WandaVision stierf Wanda’s echte zoon op hetzelfde moment als een andere tiener in een auto-ongeluk. De ziel van Maximoff reisde naar die van Kaplan, waardoor Billy Kaplan nu een reïncarnatie van Wanda’s zoon is.

In de comics is Billy een van de meest prominente LGBTQ+-personages. Hoe dat in de toekomst zal terugkeren en of het personage ook binnen de films een grotere rol zal spelen, valt af te wachten. Voor acteur Joe Locke is het alvast niet de eerste keer dat hij een rol speelt die zo belangrijk is voor de LGBTQ+-community. Hij speelt namelijk ook een van de hoofdrollen in de populaire Netflixreeks Heartstopper.

Meer
Lees meer...