Vader LeBron en zoon Bronny James voor het eerst samen op het veld in NBA

LeBron James (39) en Bronny James (20) stonden afgelopen nacht voor het eerst ooit samen op het veld tijdens een officiële wedstrijd in de NBA. Ze zijn daarmee het eerste vader-zoonduo ooit dat samen speelt.


In het kort

  • LeBron en Bronny James zijn de eerste vader en zoon die tegelijkertijd in de NBA staan. Afgelopen nacht stonden ze op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen ook kortstondig samen op het veld.
  • De Los Angeles Lakers wonnen die openingswedstrijd met 110-103 van de Minnesota Timberwolves.
  • LeBron James was daarbij goed voor 16 punten, 5 rebounds, 4 assists en 2 blocks op 34 minuten speeltijd. Bronny moest het stellen met iets meer dan 2 minuten speeltijd waarin hij 1 rebound pakte.

Er is geschiedenis geschreven in de National Basketball Association (NBA). Op de openingsspeeldag stonden daar namelijk voor het eerst een vader met zijn zoon samen op het veld. Die historische gebeurtenis zat er al even aan te komen. Zo liet LeBron James al enkele jaren verstaan dat hij ervan droomde om met zijn zoon te spelen.

Even leek dat moment er niet te zullen komen met Bronny James. In de zomer van 2024, vlak voor zijn debuut in college, kreeg Bronny namelijk een hartaanval op training bij USC. Hij herstelde wonderwel en zou uiteindelijk vijf maker later zijn debuut maken voor de Trojans. Veel indruk maakte hij daar niet, maar toch werd Bronny tijdens de NBA Draft als 55ste gekozen door LA Lakers, de ploeg van zijn vader LeBron. Daarmee werden ze al officieel de eerste vader en zoon die samen in de NBA speelden.

Kort debuut voor Bronny

Sindsdien was het uitkijken naar het moment waarop LeBron en Bronny samen op het veld zouden staan. Om alle media-aandacht voor dat unieke moment uit de weg te hebben besloten de Lakers dat meteen op de openingsspeeldag te doen. Dat is op zich best opvallend, want Bronny is volgens kenners lang niet klaar om in de NBA te spelen en zou eigenlijk eerste wat ervaring moeten opdoen in de lager aangeschreven G-League.

Toch kregen vader en zoon op de openingsspeeldag dus hun moment samen. Halverwege het tweede quarter vielen ze beiden samen in. “Ben je er klaar voor? Toon mij intensiteit, speel zonder zorgen. Denk niet aan fouten, ga gewoon en speel hard”, kreeg zoonlief nog even als advies mee.

Meteen na hun invalbeurt kregen beiden een staande ovatie op van het aanwezige thuispubliek. Tot grootste prestaties inspireerde het hen voorlopig niet. Na 2 minuten en 41 seconden ging Bronny opnieuw naar de kant, waarna LeBron de zege hielp binnenhalen voor de Lakers.

Meer
Lees meer...