‘Over De Oceaan’: Weerfenomeen El Niño dreigt de reis vroegtijdig te doen eindigen

In het derde seizoen van Over De Oceaan is de reis nog maar juist begonnen, maar nu al duiken er problemen op. Het weerfenomeen El Niño zorgt er namelijk voor dat er geen wind is, en zo is de overtocht van de Atlantische Oceaan onmogelijk. De bemanning staat voor een moeilijke beslissing.

Voormalig Miss België en presentatrice Celine Van Ouytsel, comedian en cartoonist Jeroom Sneldersnieuwsanker Riadh Bahri, actrice Clara Cleymans, presentatrice Kat Kerkhofs en viroloog Steven Van Gucht begonnen vorige week op Play4 aan hun overtocht van de Atlantische Oceaan.

El Niño

Aanvankelijk lijkt alles daarbij goed te gaan, maar daarna duikt het beruchte weerfenomeen El Niño op. Dat is een fenomeen dat er om de zoveel jaar voor zorgt dat er minder tropische stormen zijn. Het nadeel daarbij is wel dat er algemeen ook veel minder wind is over de Atlantische Oceaan. Voor een zeilboot is dat natuurlijk catastrofaal.

Kat, de weervrouw van dienst, en coschipper Willem ontdekken in Over De Oceaan dat de wind zeer slecht staat voor de overtocht. “We hebben bijna negen dagen geen wind”, klinkt het. Ze zullen daardoor al zeker een tussenstop moeten maken op de Kaapverdische Eilanden voor extra proviand.

Maar mogelijk is dat nog niet genoeg. Als de wind niet snel aanwakkert, zullen ze hun reis daar ook moeten stopzetten. Anders dreigt de tocht te lang te worden en zal de groep Kerstmis bij hun familie thuis moeten missen.

Bekijk hier het fragment uit Over De Oceaan:

Over de Oceaan is iedere zondag te bekijken op Play4 en GoPlay. Het volledige seizoen staat ook op Streamz.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...