‘Abbott Elementary’ krijgt derde seizoen na succesvolle Golden Globes

Abbott Elementary kende een succesvolle editie van de Golden Globes. De reeks was vijf keer genomineerd en ging uiteindelijk met drie beeldjes naar huis. Dat is ook ABC niet ontgaan. De Amerikaanse zender bevestigt nu namelijk dat de serie al zeker nog een derde seizoen zal krijgen.

Goed nieuws voor fans van de sitcom Abbott Elementary, want het derde seizoen van de reeks is officieel bevestigd. Op dit moment is het tweede seizoen van de reeks nog aan het lopen op de Amerikaanse zender ABC, maar na afloop van dat seizoen is de reeks dus nog niet voorbij.

Abbott Elementary

Abbott Elementary volgt in documentairestijl (zoals we die kennen van reeksen als The Office) de leerkrachten van de Willard R. Abbott Elementary School in Philadelphia. De school, waarop het grootste deel van de studenten en leerkrachten zwart is, heeft een slechte reputatie, waarbij de meeste leerkrachten het geen twee jaar volhouden. We volgen een aantal leerkrachten die vanuit hun passie voor het vak, blijven doorzetten op de school. Maar het wordt hen allesbehalve makkelijk gemaakt.

De reeks is geschreven door Quinta Brunson, die ook de hoofdrol speelt als lagere school leerkracht Janine Taegues. Het eerste seizoen van Abbott Elementary is bij ons te bekijken via Disney+. Het is nog niet geweten wanneer het tweede seizoen op de streamingdienst zal verschijnen.

Abbott Elementary viel gisteren drie keer in de prijzen op de Golden Globe Awards. Het ging daarbij om de award voor Beste Televisiereeks – Musical of Komedie, Beste Actrice in een Televisiereeks – Musical of Komedie (Quinta Brunson) en Beste Acteur in een Bijrol in een Televisiereeks – Musical of Komedie (Tyler James Williams).

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Abbott Elementary:

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...