Acteur Elliot Page moest verplicht jurk dragen tijdens première ‘Juno’

Opvallend nieuws uit Hollywood. In een interview met Esquire liet acteur Elliot Page namelijk weten dat hij tijdens de première van zijn film Juno verplicht een jurk moest dragen op de rode loper. De film dateert uit 2007, toen Page nog niet uit de kast was gekomen als transgender. Toch wil hij met de gebeurtenis aankaarten dat niet alles zwart-wit hoeft te zijn.

In 2007 speelde acteur Elliot Page de hoofdrol in de film Juno. Daar hoorde natuurlijk een gigantische première bij, maar dat was een avond die de acteur liever zo snel mogelijk wil vergeten. In een interview vertelt hij namelijk hoe hij werd verplicht om een jurk te dragen, terwijl hij zelf liever een pak droeg. De film kende nadien wel een groot succes en Page werd zelfs genomineerd voor een Oscar. Toch heeft hij er dus zelf niet de beste herinneringen aan.

Juno

Wij kennen Elliot Page vooral als Viktor Hargreeves uit The Umbrella Academy, maar de carrière van de acteur begon eigenlijk al in 2007. Toen speelde hij de titelrol in de film Juno. Die film ging over de 16-jarige Juno (Page) die na de eerste vrijpartij zwanger werd van een klasgenoot. Eerst is Juno van plan om naar de abortuskliniek te trekken, maar uiteindelijk verandert ze van gedacht. De film is een coming-of-age-drama en won de harten van zowel kijkers als critici. Om die reden won het ook de Oscar voor Beste Scenario.

Maar de ervaring was voor acteur Elliot Page minder indrukwekkend. Hij werd tijdens de première namelijk verplicht om een jurk aan te doen, terwijl hij dat zelf helemaal niet wou. “Ik wou eerst een kostuum dragen. Omdat ik wist dat ik op die manier net genoeg ging zijn op de première”, vertelde Page aan Esquire. “Maar toen verplichtten ze me om een jurk te dragen en zijn we er speciaal één gaan kopen. Toen ik uiteindelijk op de rode loper stond, zag ik hoe mijn mannelijke collega gewoon sneakers mocht dragen. En toen stelde ik me er toch vragen bij.”

Excuses

In het interview vertelt Elliot Page ook duidelijk dat de styling in Hollywood bij hem gevoelig ligt. “Veel mensen hebben zich nadien geëxcuseerd. Ze zeiden dan ‘Sorry, ik wist het niet’. Maar het gaat niet enkel over transgenders. Of je nu cis of trans bent, als vrouw zou je moeten kunnen kiezen. Als je je niet comfortabel voelt in een jurk, zouden ze je niet mogen verplichten.”

Meer
Lees meer...