Acteur Ray Stevenson, bekend van ‘Thor’, ‘Rome’, ‘Star Wars’ en ‘Divergent’, overleden op 58-jarige leeftijd

Ray Stevenson is onverwachts overleden. De Noord-Ierse acteur was in Italië voor opnames en werd daar met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Afgelopen zondag later overleed hij. Stevenson werd 58 jaar.

Ray Stevenson is geboren in Noord-Ierland, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland, waar hij theaterschool volgde. Hij begon zijn acteercarrière in 1993 in kleinere televisieseries. In 1998 kreeg hij zijn eerste filmrol in de film The Theory of Flight. Stevenson speelde daar een gigolo met als tegenspeelster Helena Bonham Carter.

Marvel

Zijn grote doorbraak kwam er in 2005 met de peperdure serie Rome. Ray Stevenson speelde daar de Romeinse soldaat Titus Pullo. Zijn eerste hoofdrol kreeg hij in 2008 in de Schotse horrorfilm Outpost. Kort daarna was de acteur voor het eerst te zien in een Marvelfilm. Hij speelde namelijk de titelrol in het matig onthaalde Punisher: War Zone. Later zou hij bij Marvel meer succes hebben, want Stevenson speelde zowel in Thor (2011), Thor: The Dark World (2013) als Thor: Ragnarok (2017) de rol van Volstagg.

Ray Stevenson was ook in een andere filmtrilogie te zien. In Divergent (2014), The Divergent Series: Insurgent (2015) en The Divergent Series: Allegiant (2016) speelde hij namelijk Marcus Eaton. Tussendoor was Stevenson onder andere ook te zien in de series Dexter, Black Sails en Vikings.

Akshoka

Daarnaast heeft Ray Stevenson ook een link met Star Wars. In de animatieseries Star Wars Rebels en Star Wars: The Clone Wars is hij namelijk te horen als Gar Saxon. Zijn meest recente grote rol was in de Indiase film RRR.

Deze zomer zal hij ook nog te zien zijn in de spin-offserie Ahsoka op Disney+. Er staan ook nog twee films gepland met Stevenson. Voor die laatste – Cassino in Ischia zijn de opnames nog bezig. Volgens de Italiaanse nieuwssite La Repubblica werd Ray Stevenson tijdens die opnames ziek, waarna hij in het ziekenhuis is overleden.

Drie kinderen

Ray Stevenson was tussen 1997 en 2005 getrouwd met de Britse actrice Ruth Gemmell. De twee leerden elkaar kennen tijdens de opnames van de serie Band of Gold en speelden ook samen in Peak Practice. Tijdens de opnames van Rome leerde hij daarna de Italiaanse antropologe Elisabetta Caraccia kennen. Met haar zou Ray Stevenson drie kinderen krijgen.

Meer
Lees meer...