Legendarische actieheld Danny Trejo komt naar FACTS 2022 in Gent

De organisatie van FACTS in Gent glundert van trots, want ze hebben acteur Danny Trejo kunnen binnenhalen. De legendarische actieheld die bekend werd door cultfilms als From Dusk Till Dawn (1995), Desperado (1995) en Machete (2000) zal er begin april twee dagen te bewonderen zijn en beschikbaar zijn voor foto- en signeersessies, en grote Q&A’s.

Fans van actiefilms en -series hoeven we vast niet meer te vertellen wie Danny Trejo is. Na een moeilijke jeugd te hebben doorgemaakt die hem ook enige gevangenistijd opleverde, ontmoette hij in 1985 in een ontwenningskliniek een man die in de filmindustrie werkte. Hij mocht wat klusjes opknappen en raakte opgemerkt door zijn ruige verschijning en een lichaam vol tatoeages.

Carrière

Sindsdien rijgt hij de acteerjobs aan elkaar en blijft hij tot op heden films maken en stemmen inspreken aan een hoog tempo.

Daarbij zijn onverslijtbare cultfilms als From Dusk Till Dawn (hij speelde als enige in alle drie films uit de reeks), Desperado, Machete en Machete Kills op te merken, maar zeker ook Con Air (1997). Hij maakte nog opgemerkte verschijningen in televisiereeksen als The Flash en Breaking Bad. Zijn grootste terugkerende rol speelde hij op televisie in Sons Of Anarchy en onlangs was hij nog op te merken in de Star Wars-reeks The Book Of Bobba Fett op Disney+.

Verder doet hij ook al decennialang stemmenwerk voor animatieseries en games, zoals onder andere King Of The Hill, Fallout: New Vegas, Grand Theft Auto: Vice City en Rick & Morty.

Andere gasten

Danny Trejo is al de vijfde acteur die in april naar FACTS 2022 afzakt. Eerder werd al bekend gemaakt dat ook actrice Natalia Tena (Harry Potter en Game Of Thrones), acteurs Jacob Bertrand en Peyton List van de Netflixserie Cobra Kai en Suits-acteur Rick Hoffman, alias ‘Louis Litt’, in Gent te zien en te spreken zullen zijn.

Voor tickets en info over FACTS in Gent op zaterdag 2 en zondag 3 april, kan je hier terecht.

Meer
Lees meer...