Actrice Ruby Rose onthult dat ze ‘Batwoman’-serie niet vrijwillig verliet

Orange Is the New Black-actrice Ruby Rose beweert dat ze gedwongen is om de serie Batwoman op The CW te verlaten, na slechts één seizoen. Ze bekende in haar Instagramstories dat de omstandigheden op de set onaangenaam en zelfs onveilig waren. Alles begon nadat de actrice vorig jaar ernstig gewond raakte op de set.

Rose, die de hoofdrol van superheldin Batwoman aka Kate Kane speelde in het eerste seizoen van de gelijknamige tv-show, postte afgelopen woensdag een reeks Instagramstories waarin ze beweerde dat ze werd ontslagen nadat twee hernia’s haar verplichtten een operatie te ondergaan. Ze beweerde dat voormalig Warner Bros. Television Group voorzitter Peter Roth dreigde om haar te vervangen, omdat ze “net de studio miljoenen had verloren (door gewond te raken op zijn set).” De Amerikaanse actrice Ruby Rose raakte namelijk vorig jaar ernstig gewond tijdens één van haar stunts voor de serie en was zelfs bijna verlamd.

Batwoman

Fans van de serie waren enorm verrast toen de actrice in mei vorig jaar haar vertrek aankondigde, maar ook voor haar was het weldegelijk een zeer moeilijk moment. En we weten nu waarom. Het eerste seizoen van Batwoman was de op twee na best bekeken serie van The CW, meldde Variety vorig jaar. De serie werd ook geprezen voor zijn vertegenwoordiging van de LGBTQ+ gemeenschap, dankzij de casting van Ruby Rose die een lesbische superheldin zou spelen. Ondertussen is actrice Javicia Leslie ingehuurd om de rol van Batwoman te vertolken in het tweede seizoen en zal hiermee zelfs de allereerste zwarte en biseksuele superheldin op televisie portretteren.

(tekst gaat verder onder de post)

Gevaarlijke werkomgeving

Maar Rose bleek niet de enige die gewond raakte op de filmset, volgens haar was er nog een ander crewlid die derdegraads brandwonden had opgelopen tijdens het filmen en een productieassistent zou zelfs verlamd zijn geraakt. Rose voegde aan die lijst van beschuldigingen ook toe dat de Batwoman showrunner weigerde om het filmen tijdens de pandemie op te schorten, totdat de lokale autoriteiten de set stillegden. Volgens Deadline is er zelfs een onderzoek gestart geweest naar de bewering van die voormalige verlamde productieassistent.

Ontkenning

Warner Bros. Television Group ontkent de beschuldigingen van Rose en zegt dat het vertrek van de actrice uit de serie het gevolg was van meerdere klachten die binnenkwamen over haar gedrag op de werkvloer, meldt NBC News.

“Ondanks de revisionistische geschiedenis die Ruby Rose nu online deelt gericht op de producenten, de cast en crew, het netwerk en de studio, is de waarheid dat Warner Bros. Television Group heeft geopteerd voor de beslissing om Ruby Rose niet te engageren voor een tweede seizoen van Batwoman. Dit op basis van meerdere klachten over haar gedrag op de werkvloer. De klachten zijn uitgebreid onderzocht en in privé afgehandeld uit respect voor alle betrokkenen”, meldde het bedrijf in een verklaring.

Nooit meer

De actrice zelf vroeg aan haar fans om te stoppen met vragen of ze ooit zou terugkeren naar de serie. “Voor geen geld in de wereld zou ik teruggaan naar Batwoman“, zegt Rose. “Ze hebben Kate Kane geruïneerd en ze hebben Batwoman vernietigd, niet mij”, schreef ze. “Ik volgde orders op en als ik wilde blijven moest ik mijn rechten weggeven, maar bedreigingen, intimidatietactieken of chantage zullen er niet voor zorgen dat ik me er gewoon bij neerleg.”

Meer
Lees meer...