Actrice Thandiwe Newton mogelijk naar afkickkliniek na ‘Magic Mike’-drama

Er is meer nieuws bekend over de situatie omtrent actrice Thandiwe Newton. Er doken gisteren meerdere nieuwsberichten op waarin werd gezegd dat ze ontslagen was van Magic Mike’s Last Dance. Dat zou het gevolg zijn van een ruzie met hoofdrolspeler Channing Tatum. Hierdoor zal Eternals-actrice Salma Hayek haar rol overnemen. Maar een woordvoerder van Newton en die van productiestudio Warner Bros. verklaarden dat de actrice zelf besloot te vertrekken. De reden van vertrek? Familiezaken.

De Westworld-actrice Thandiwe Newton was onlangs in Londen voor de opnames van Magic Mike’s Last Dance. Daarin zou ze de hoofdrol spelen naast Channing Tatum. Maar Newton maakte uiteindelijk de beslissing om het project te verlaten. Dit was na een zogenaamde “gespannen woordenwisseling” tussen haar en Tatum over het incident van Will Smith op de Oscars. Maar dat bleek echter onwaar te zijn. Zowel een woordvoerder van Newton, als de actrice zelf, als de woordvoerder van producent Warner Bros. zeiden namelijk dat de actrice vertrok vanwege familiale problemen. Nu is er meer duidelijkheid over wat die problemen precies zijn.

Mentale gezondheid

Tijdens de opnames van de derde Magic Mike-film merkten enkele medewerkers op de set op dat Newton zich bizar gedroeg. Dat zou mogelijk het gevolg zijn van haar recent stukgelopen huwelijk van 24 jaar met de Britse regisseur Ol Parker. De actrice deelt met hem drie kinderen. De scheiding kwam heel hard binnen bij Newton, wat mogelijk invloed had op haar gedrag. Dat bizarre gedrag op de set baarde veel crewleden vooral zorgen over de mentale gezondheid van de Westworld-ster.

“Thandiwe gedroeg zich vreemd op de set, ze was erg gespannen. Haar schijnbare inzinking veroorzaakte zoveel verstoring. Het werd dus snel duidelijk dat ze in die toestand de rol niet kon spelen”, vertelde een bron vanop de Magic Mike 3-set aan Page Six. “Er is momenteel veel aan de hand in haar persoonlijke leven. Zij en haar man zijn namelijk zeer recent uit elkaar gegaan. Ze leek zo gestrest, dat ze zelfs haar twee konijntjes meenam naar haar hotel voor emotionele steun”, vervolgde de bron.

Kliniek

“Thandiwe’s team wil dat ze nu naar een afkickkliniek gaat voor psychologische hulp. Ze zou onmiddellijk vertrekken naar een faciliteit. Ze hebben eerst geprobeerd om haar ergens in Malibu te plaatsen, maar daar was blijkbaar geen plek. Er worden nu dus afspraken gemaakt om naar een faciliteit in Arizona te gaan, als ze akkoord gaat om te gaan”, zei diezelfde bron nog.

Producers hebben Newton nu dus vervangen door actrice Salma Hayek. Alle scènes met haar personage zullen volledig opnieuw moeten worden opgenomen.

Meer
Lees meer...