‘Magic Mike’s Last Dance’: Dit is waarom Thandiwe Newton echt wordt vervangen door Salma Hayek

Meerdere nieuwbronnen berichtten dat actrice Salma Hayek Westworld-ster Thandiwe Newton zou vervangen in de aankomende film Magic Mike’s Last Dance. Sommigen schreven zelfs dat Newton ontslagen zou zijn na een uitval met hoofdrolspeler Channing Tatum. Een woordvoerder van de filmstudio Warner Bros., die de derde Magic Mike-film zal produceren, zet nu de zaken recht.

Er doken recent verschillende berichten op, waaronder een van de eersten in The Sun, die suggereerden dat er een ruzie was ontstaan tussen Channing Tatum en actrice Thandiwe Newton. De twee zijn namelijk momenteel bezig aan de opnames van de derde Magic Mike-film: Magic Mike’s Last Dance. Die zijn onlangs van start gegaan in Londen, in het Verenigd Koninkrijk.

De ruzie zou gegaan hebben over het incident op de Oscars vorige maand. Daarbij gaf acteur Will Smith komiek Chris Rock een klap in het gezicht, nadat die een ongepaste grap maakte. Een bron noemde de onenigheid tussen de twee hoofdrolspelers van Magic Mike 3 een “confrontatie”. Die voegde er ook nog aan toe dat Tatum zelfs de woorden “Ik werk niet meer met haar” had uitgesproken. Zo verscheen dus het nieuws dat Newton ontslagen was uit de film. Daarbij werd er ook meegedeeld dat actrice Salma Hayek haar rol zou overnemen. Maar niets bleek minder waar te zijn.

De waarheid

Woordvoerders van Thandiwe Newton zeiden namelijk dat al die beweringen “volledig onjuist” zijn. Dat schrijf The Guardian. Daarbij ontkent de actrice zelf stellig de berichten over een ontslag en een confrontatie, en deelt ze mee dat ze de productie uit eigen initiatief heeft verlaten. Tatum, die ook een producer van de film is, zou de actrice dus niet ontslagen hebben zoals meerdere nieuwsbronnen beweren.

De productiestudio van de aankomende film, Warner Bros. Pictures, bevestigde wel aan E! News dat Salma Hayek effectief de vervangster is van Newton. “Thandiwe Newton heeft de moeilijke beslissing genomen om zich terug te trekken uit onze productie van Magic Mike’s Last Dance vanwege familiezaken”, vertelde een woordvoerder van de filmstudio vandaag in een verklaring.

Leading lady

De laatste film uit de franchise, die zich focust op de mannelijke stripperswereld, is al ongeveer twee weken bezig met de opnames in het Verenigd Koninkrijk. De film zal te zien zijn op de streamingdienst HBO Max, maar wanneer dit zou zijn, is nog niet geweten. Daarbij zou de vrouwelijke hoofdrolspeelster in het middelpunt staan, in tegenstelling tot de twee vorige films. Dat interessant feitje over het plot van Magic Mike’s Last Dance onthulde scenarioschrijver Reid Carolin. “Het gaat echt over een vrouw die vastzit in een vreselijke stripshow en zich dan realiseert: ‘Wat doe ik hier in godsnaam?'”, vertelde Carolin in februari aan Variety. “En dan verschijnt plots Magic Mike uit het plafond.”

Tijdens datzelfde interview vertelde Channing Tatum dat de hoofdrolspeelster “echt sterk is, bijna sterker dan Mike. We hebben nog nooit een traditioneel liefdesverhaal verteld met deze films, en ook deze film zal geen traditioneel liefdesverhaal zijn”, onthulde Tatum. In Magic Mike’s Last Dance keert Tatum terug in de rol van mannelijke stripper Mike Lane. Ook de regisseur van het origineel, Steven Soderbergh, keert terug voor de derde film in de franchise. Soderbergh was namelijk niet van de partij voor de tweede film, Magic Mike XXL.

Meer
Lees meer...