Channing Tatum moest zichzelf “uithongeren” voor ‘Magic Mike 3’ en wees rol bijna af

Hoewel de 41-jarige Channing Tatum wel bekend staat om zijn gespierde lichaam en voor het aannemen van fysiek veeleisende filmrollen in Step Up, G.I. Joe, en uiteraard de Magic Mike-films, is zo’n vorm aanhouden zelfs voor de grootste sterren een grote uitdaging. Zo onthulde Tatum onlangs dat hij een zeer lang en zwaar fitnessregime moest ondergaan voor de derde en laatste film van de Magic Mike-franchise.

Tatum verscheen onlangs op de Kelly Clarkson Show en legde uit hoe hij aanvankelijk aarzelde om weer terug te keren in de rol van mannelijke stripper Mike Lane, voor de derde film in de Magic Mike-franchise genaamd Magic Mike’s Last Dance gezien zijn strenge voorbereidingsdieet voor de film.

“Moeilijk en ongezond”

De acteur legde aan Clarkson uit dat hij dus eerst geen derde film wilde doen, omdat hij voelde dat zijn lichaam niet helemaal in orde was. “Het is moeilijk, zelfs als je traint, om in zo’n vorm te blijven”, zei hij. “Je moet jezelf uithongeren”, vervolgde hij. “Ik denk niet dat zo mager zijn eigenlijk gezond is”, zei hij nog. Tatum gaf toe dat het trainen voor de rol veel van zijn tijd in beslag nam en zei dat het nu moeilijker voor hem is om af te vallen dan toen hij jonger was.

Tatum verklapte ook dat hij dacht dat het eigenlijk ging eindigen bij maar één film, nadat de allereerste film in 2012 in première ging. “Naar mijn mening hadden we al het vlees tot op het bot al gekauwd, verhaalgewijs. Het zijn in wezen films over mannen, gemaakt voor vrouwen. We waren niet van plan om een tweede te maken”, zei het voormalige model. Een vervolg, Magic Mike XXL, kwam echter toch uit in 2015.

“Toen waren al onze nevenpersonages zo goed en leuk dat we voelden: ‘Laten we nog een film doen en die personages meer onroerend goed geven dat we eerder niet hadden,'” vervolgde hij. Tatum voegde eraan toe, “Zodra we dat deden, hadden we het gevoel dat er geen ander verhaal was. Laten we gewoon uit de gevangenis komen. Ik hou eigenlijk meer van de tweede film dan van de eerste. Het is leuker en ik denk meer van wat mensen verwacht hadden dat de eerste film zou zijn.”

Sexy oude mannen?

Tatum zou echter graag nog een Magic Mike-film willen doen als hij oud wordt. Hij sprak met IndieWire over hoe regisseur Steven Soderbergh hem overhaalde om een derde film te doen en zijn toekomstplannen voor de franchise.

“De enige waarvan ik zei dat ik hem echt zou doen – voordat we tot deze versie besloten – was de Grumpy Old Men-versie als we 70 jaar oud zijn”, zei Tatum al lachend. “Als we 70 zijn, wil ik het team weer bij elkaar krijgen, zeker.” Grumpy Old Men was een komediefilm uit 1993 met in de hoofdrollen schermlegendes Jack Lemmon en Walter Matthau als twee ruziënde oudere mannen die vrienden worden.

Bekijk het gesprek van Channing Tatum met Kelly Clarkson hieronder:

Meer
Lees meer...