Channing Tatum keert terug voor ‘Magic Mike 3’

Channing Tatum keert na zes jaar weer terug naar zijn roots. De acteur zal namelijk weer van de partij zijn voor het derde deel van de Magic Mike-franchise, de films die zijn acteercarrière lanceerden. De films waren ook losjes gebaseerd op het verleden van de acteur, die in zijn jonge jaren als stripper werkte. Maar de nieuwe Magic Mike-film zal niet in de bioscoop te zien zijn zoals de vorige twee, maar op het streamingplatform HBO Max.

In 2012 werd de originele en de eerste Magic Mike-film zowat een internationaal fenomeen, toen het het verhaal vertelde van een groep exotische dansers met goddelijk gebouwde lichamen die het publiek in Florida gek maakten. Het was gebaseerd op Tatums persoonlijke ervaringen, die zelf als 18-jarige destijds als stripper in Florida begon. Niet veel later, in 2015, volgde een tweede film: Magic Mike XXL. En nu keert de hoofdrolspeler uit beide films, Channing Tatum, terug voor het derde en mogelijk nu wel het laatste deel in de filmfranchise, getiteld Magic Mike’s Last Dance.

De eerste twee films brachten wereldwijd bijna 300 miljoen dollar (zo’n 265 miljoen euro) op en in 2017 bracht de franchise de succesvolle theatershow Magic Mike Live voort. Het werd gelanceerd in Las Vegas en breidde al snel internationaal uit naar Londen, Berlijn en Australië. Magic Mike Live heeft recent ook zijn eerste meerjarige Noord-Amerikaanse tournee aangekondigd, die op 6 april 2022 van start gaat in Nashville en doorgaat tot in Miami, met extra steden die nog aangekondigd zullen worden.

Magic Mike 3

De nieuwe film, Magic Mike’s Last Dance, zal worden geregisseerd door Steven Soderbergh, die eerder al de leiding had over de eerste film, maar de regie voor de tweede film aan Gregory Jacobs overliet. Jacobs zal ook deze keer van de partij zijn, maar ditmaal om te produceren. En Reid Carolin, die de eerste twee Magic Mike-films schreef, zal ook terugkeren om het nieuwste deel te schrijven.

“We zijn enorm verheugd om weer in zee te gaan met Channing, Steven en hun creatieve team om Magic Mike en zijn combinatie van dans, drama, romantiek en humor terug te brengen”, zei Warner Bros. president Toby Emmerich in een verklaring. “Want wie is er nu charismatischer en aantrekkelijker dan Magic Mike?”.

Acteur Channing Tatum bevestigde het nieuws maandag 29 november zelf op Twitter, met een foto van het nieuwe script erbij. “Er zijn geen woorden voor hoe enthousiast ik ben om de deuren van de wereld van Magic Mike weer wagenwijd te openen met Steven, Greg, Reid en de geweldige mensen bij HBO Max”, zei Tatum nog. “De stripperswereld zal nooit meer hetzelfde zijn.”

(tekst loopt door onder de post)

Maar voordat de acteur weer tekende voor het laatste deel van Magic Mike, is Tatum intussen druk bezig geweest met andere projecten. Te beginnen met Dog, waarin hij zelf de hoofdrol speelt en die hij ook samen met Reid Carolin regisseerde. Dog zou op 18 februari 2022 in de VS in de bioscoop verschijnen. Daarna volgt de avonturenkomedie The Lost City, met Sandra Bullock in de hoofdrol.

En hoewel de eerste Magic Mike-film en het vervolg in de bioscoop draaiden, is Warner Bros. wel van plan om de derde film uit te brengen op het tv-platform HBO Max, meldt Deadline.

De wereld van Magic Mike

Naarmate de Magic Mike-business in de loop der jaren groeide, zagen producenten, waaronder Tatum en Soderbergh, ook dat er nog steeds veel vraag was naar de wereld van Magic Mike. Daarom begonnen ze met het ontwikkelen van een verhaal dat de filmfranchise op de juiste manier tot een einde zou brengen. “Zodra ik zag wat Channing, Reid en het choreografenteam van Magic Mike met de liveshow deden, zei ik: ‘We moeten nog een film maken.’ Mike Lane’s droom om mensen te verbinden door middel van dans moet worden gerealiseerd”, voegde Soderbergh eraan toe.

Die liveshows vormden ook de inspiratie voor de komende HBO Max reality competitieserie Finding Magic Mike, die op 16 december in première gaat. De serie volgt 10 mannen die “hun magie zijn kwijtgeraakt”, terwijl ze hun ziel blootleggen en dansroutines leren uitvoeren, waarbij één winnaar een geldprijs krijgt en een kans om op te treden op het Magic Mike Live podium in Las Vegas. En nu bestelde HBO Max ook een derde film van de franchise.

Er is voorlopig nog geen releasedatum bekendgemaakt voor Magic Mike 3, maar wij denken dat iedereen alvast verheugd zal zijn om al het moois dat Tatum te bieden heeft weer op een scherm te zien.

Meer
Lees meer...