Adele is succesvolste zangeres van de voorbije eeuw in de UK

Niemand minder dan Adele is de zangeres die de voorbije eeuw het meeste albums verkocht heeft in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de British Phonographic Industry (BPI) berekend. Da’s de organisatie achter onder andere de BRIT Awards. Adele deed beter dan onder andere P!nk, Madonna en Rihanna.

Dat Adele een steengoede zangeres is, hoeven we je al lang niet meer te vertellen. En dat ze ook in haar thuisland, het Verenigd Koninkrijk, enorm populair is, kan dus ook niet verbazen. De voorbije eeuw verkocht geen enkele zangeres daar meer albums dan Adele heeft gedaan.

’21’

Volgens de British Phonographic Industry (BPI), de organisatie achter onder andere de BRIT Awards, deed Adele beter dan P!nk, Madonna, Rihanna, en de Britse Dido en Amy Winehouse. Het is ondertussen al bijna 10 jaar geleden dat Winehouse overleed.

Haar succes heeft Adele vooral te danken aan haar album ‘21‘. Dat was het tweede album dat de toen 21-jarige Britse uitbracht. Dat album is het best verkochte album van een vrouwelijke artiest sinds het jaar 2000. Eerder bracht Adele ook al ’19’ uit, en later releasete ze nog ’25’.

Nieuw album

Binnenkort komt Adele met haar vierde album. Dat nieuws maakte de zangeres meer dan een jaar geleden al bekend, op het huwelijksfeest van een vriendin. Het album zou afgelopen september verschenen moeten zijn, maar het was er nog te veel werk. En dat kon niet gebeuren door de coronacrisis.

“We zitten allemaal in hetzelfde schuitje”, vertelde haar manager. “Je bent iets aan het doen en dan plots stopt de wereld met draaien. Het komt wanneer het klaar is. Ik kan daar nog geen datum op plakken. We hebben muziek, maar we zijn nog aan het werk.” Wanneer het nieuwe album van Adele verschijnt, valt dus nog af te wachten.

Meer
Lees meer...