Left Right
scrollTop top

Adele viert tiende verjaardag ’21’: “Gek hoe weinig ik me herinner over wie ik toen was”


Adele 21
© ’21’ + Adele tijdens ‘Saturday Night Live’ afgelopen oktober – Isopix

Adele is ondertussen een ware legende in de muziekwereld. Maar tien jaar geleden was ze ‘gewoon’ een 21-jarige Britse die haar tweede album op de wereld losliet. Je leest het goed: ’21’ is precies tien jaar oud. En die speciale verjaardag kan de zangeres natuurlijk niet zomaar laten voorbijgaan.

Precies tien jaar geleden loste Adele één van de best verkochte albums aller tijden. ’21’ had z’n naam te danken aan de leeftijd van de Britse nachtegaal op dat moment. Het album zette haar wereldwijd op de kaart als zangeres, en da’s Adele natuurlijk niet vergeten.

Soundtrack van je leven

Adele trok naar Instagram om de tiende verjaardag van ’21’ te vieren. Ze deelde de (ondertussen wereldberoemde) cover van het album en twee andere promofoto’s die ze toen maakte. “Well I never!”, schreef ze daaronder.

“Fijne tiende verjaardag, oude vriend! Het is gek hoe weinig ik me herinner over wie ik toen was en hoe ik me een decennium geleden voelde”, schreef Adele nog. “Maar dankjewel, vanuit de grond van m’n hart, om ons in jullie levens toe te laten en me van een stukje daarvan de soundtrack te laten zijn.”

’21’

’21’ is uiteraard het album waarop monsterhits als Rolling in the Deep, Set Fire to the Rain en Someone Like You staan. Het stond in meer dan 30 landen op nummer één in de hitlijsten toen het verscheen. En het is zowel in 2011 als in 2012 het best verkochte album wereldwijd geworden.

Ondertussen is ’21’ het vierde meest verkochte album aller tijden in het Verenigd Koninkrijk. Adele komt na ‘Greatest Hits’ van Queen (op 1), ‘Gold – Greatest Hits’ van ABBA (op 2) en ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van de Beatles (op 3).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  116.351.396
 • Aantal
  doden
  2.585.919
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  785.809
 • Aantal
  doden
  22.240