Air Canada verwelkomt niet langer met ‘dames en heren’ voor gendergelijkheid

De laatste tijd is er veel te doen rond gender. Denk maar aan de #metoo-beweging, maar ook transgenders zijn tegenwoordig veelbesproken, en maar goed ook. De Canadese luchtvaartmaatschappij, Air Canada, wil nu ook zijn steentje bijdragen zodat iedereen zich welkom zou voelen.

Een speciale gebeurtenis in Canada. Want daar schaft de luchtvaartmaatschappij Air Canada gender af tijdens de omroepen van het cabinepersoneel. Op die manier hoor je niet langer ‘beste dames en heren’ door de luidsprekers. Daardoor wil Air Canada benadrukken dat elk type gender meer dan welkom aan boord is.

‘Hallo iedereen’

Air Canada zal in plaats van het oude welkomstbericht binnenkort mensen aan boord verwelkomen door te zeggen ‘hallo iedereen’, dat schreef de Canadese website van CTV News Montreal.

“We zullen onze mededelingen aan boord van het vliegtuig aanpassen omdat we moderniseren en we willen daarom specifieke referenties naar gender weglaten”, vertelt een woordvoerder van Air Canada.

“We werken hard om ervoor te zorgen dat alle werknemers zichzelf gewaardeerd voelen binnen het team. Daarnaast willen we dat onze klanten zich comfortabel en gerespecteerd voelen als ze reizen met Air Canada.”

Andere initiatieven

Ook andere vliegtuigmaatschappijen doen verschillende zaken om het belang van gender naar de achtergrond te brengen. Zo kunnen de passagiers van United en Air Italy kiezen voor de optie ‘X’ in plaats van man of vrouw als ze een ticket boeken. Die ‘X’ mag je wel enkel aanduiden als dat ook zo vermeldt staat op je identiteitsbewijs.

Wanneer de nieuwe mededeling van Air Canada aan boord van een vlucht zal veranderen is nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...