Mensen boeken massaal Airbnb’s in Oekraïne om bevolking financieel en emotioneel te ondersteunen

Sinds de invasie van Rusland in Oekraïne zijn er al heel wat acties op poten gezet om de getroffen families te helpen. Ook Airbnb stelde zo al heel wat plekken ter beschikking om vluchtelingen op te vangen, maar nu is er via sociale media nog een andere actie aan de gang. Mensen van over de hele wereld boeken namelijk massaal Airbnb’s in Oekraïense steden, zonder dat ze van plan zijn om ook effectief te komen. Zo willen ze de bevolking financieel en emotioneel ondersteunen.

Airbnb-hosts in Oekraïne worden overrompeld door nieuwe aanvragen. Dat meldt CNN. Die actie maakt deel uit van een campagne op sociale media, waarmee er geld wordt opgehaald voor de slachtoffers in zwaar getroffen Oekraïense steden.

Groot aantal aanvragen

Door een nacht in een Oekraïense Airbnb te boeken, steunen mensen van over de hele wereld de slachtoffers van de Russische invasie in het land. Het geld gaat naar de eigenaar van de Airbnb, zodat zij het kunnen gebruiken om zichzelf of anderen te helpen. Ondertussen zijn er al meer dan 61.000 aanvragen ingediend, waarvan de helft door Amerikanen.

De actie begon op sociale media, waar een groep mensen een oproep deed om een Airbnb in Oekraïne te boeken en de aankomstdatum op “zo snel mogelijk” te zetten. Op die manier kregen de eigenaars in kwestie het snelst hun geld, want Airbnb betaalt de eigenaars van de woning of het appartement meestal maar uit wanneer de gast al een dag is ingecheckt.

Emotionele steun

Geld is niet het enige wat de boekers achterlaten, want de berichten en recensies op de site staan ook vol steunbetuigingen en emotionele steun. Een New Yorkse vrouw, Anne Margaret Daniel, liet alvast aan CNN weten dat ze bij haar boeking een berichtje heeft achtergelaten voor de verhuurder: “Ik hoop dat jij, en je prachtige appartement, veilig zijn en dat deze oorlog snel overgaat”, klonk het. “Ik beloof je dat ik ooit langskom, reken er maar op, en dan blijf ik bij jou logeren.” Anne kreeg snel antwoord van de verhuurder. “We zullen blij zijn om je te zien in het vredevolle Kiev”, klonk het.

Meer
Lees meer...