Akira Toriyama zijn gezondheid was aan het afnemen voor zijn overlijden

De maker van de bekende serie Dragon Ball, Akira Toriyama, overleed op 1 maart, maar fans kregen niet veel details over zijn dood. Ondertussen vertellen zijn assistent, Takashi Matsuyama, en een aantal vrienden hoe Akira Toriyama’s gezondheid afnam voor zijn dood.

De animewereld werd geschokt door de dood van Dragon Ball bedenker Akira Toriyama. Vrienden en collega’s van hem komen nu ook naar voren met het feit dat de artiest zijn gezondheid aan het afnemen was. Dit zorgt ervoor dat er een duidelijker beeld komt over zijn dood. Akira Toriyama was dan ook nog maar 68 jaar oud. Hij overleed op 1 maart door een acuut subduraal hematoom, dat is een bloeding tussen de hersenen en hersenvliezen.

Takashi Matsuyama

Takashi Matsuyama is jarenlang de assistent geweest van Akira Toriyama. Toriyama is afgelopen herft ook getuige geweest op Matsuyama’s trouw. Rond die tijd kreeg Matsuyama het nieuws te horen dat Toriyama een hersentumor had waarvoor hij geopereerd moest worden in 2024. Hij vertelt dan ook dat de artiest wel moeite had met het stoppen met roken. Matsuyama was van plan om Toriyama te bezoeken na zijn ontslag uit de operatie, maar de dood was hem voor.

Tomohide Ohkawa

Komiek Tomohide Ohkawa was al zestien jaar lang bevriend met Akira Toriyama en gaf wat inzicht in Toriyama’s toestand tijdens een interview. Daarin vertelde hij dat Toriyama tot 2022 geen ernstige gezondheidsproblemen had, maar tijdens de coronapandemie werd hij opgenomen in het ziekenhuis. In april van 2023 nam Toriyama contact op met Ohkawa via e-mail. Hij wou het toen met hem hebben over een mogelijke ziekenhuisopname, omdat hij een hersentumor had. Blijkbaar werd de tumor in februari van 2024 verwijderd, maar de komiek is onzeker ofdat er een verband is met zijn dood.

Takao Koyama

Anime scenarioschrijver Takao Koyama werkte mee aan verschillende Dragon Ball anime tv-series. Hij deelde op X een bericht waarin hij wijst naar Toriyama’s slechte gezondheidstoestand sinds vorig jaar. Hij vernoemde alleen een subduraal hematoom, maar geen tumor. Koyama, die in 2023 zijn eigen gezondheidsproblemen had met gangreen, leefde mee met Toriyama’s beproeving en bedankte hem voor het spelen van een centrale rol in het lanceren van zijn schrijfcarrière.

Meer
Lees meer...