Krijgt ‘Alice in Borderland’ nog een derde seizoen?

OPGELET! Dit artikel bevat SPOILERS! Alice in Borderland is sinds vorige week terug. In het tweede seizoen moesten de spelers de laatste kaarten veroveren en het werd hen absoluut niet makkelijk gemaakt. Toch lukte het uiteindelijk waarna we ook eindelijk de waarheid over de wereld te weten kwamen, waarmee het verhaal ook uitverteld lijkt te zijn. Maar is dat wel zo?

Het tweede seizoen van de Japanse reeks Alice in Borderland staat sinds vorige week op Netflix. Hoewel het verhaal op het einde van het tweede seizoen afgerond lijkt, zorgt het allerlaatste beeld er toch voor dat de deur voor een derde deel op een kier blijft.

Alice in Borderland

In het tweede seizoen van Alice in Borderland kregen we het antwoord op heel wat vragen uit het eerste seizoen. Nadat Arisu erin slaagt om alle kaarten te bemachtigen, leren we dat de twee seizoenen zich afspeelden in amper één minuut. Iedereen die we in Borderland zagen, was het slachtoffer van een meteorietinslag in Tokyo. En wie de opdrachten overleefde, haalde het ook in het echte leven.

Alice in Borderland is gebaseerd op de gelijknamige manga van Haro Aso. Het einde van het tweede seizoen is ook het einde van de manga. Daardoor lijkt het op het eerste gezicht dus logisch dat de Netflixreeks het op twee seizoenen zal houden. Maar het einde van de laatste aflevering van het tweede seizoen lijkt toch iets anders te insinueren.

Joker

In het laatste shot van het tweede seizoen zien we hoe een boek kaarten op een tafel ligt en door een windvlaag wordt weggeblazen. Eén kaart blijft echter liggen op de tafel: de joker. Die kaart maakte nog geen deel uit van de spelen in Alice in Borderland en zou dus kunnen wijzen op een mogelijk vervolg.

De joker verschijnt namelijk wel in de originele manga van Alice in Borderland. Daarbij speelt hij de rol van een soort Magere Hein. Arisu ziet hem net voor hij terugkeert naar de normale wereld. Hij vraagt hem daarbij of hij God of de Duivel is, waarop de joker antwoordt dat hij een “bemiddelaar” is. Uiteindelijk is de joker in de manga de maker van Borderland. Het feit dat we de joker nog niet te zien kregen in de Netflixreeks, kan er zo op wijzen dat hij in een mogelijk derde seizoen een rol zal spelen.

Bekijk hier nog eens de trailer van het tweede seizoen van Alice in Borderland:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...