Left Right
scrollTop top

Amateurvoetbal wordt stilgelegd, behalve voor jeugd


© iStock

Voetbal Vlaanderen legt alle amateurcompetities voor volwassenen voor onbepaalde tijd stil vanaf woensdag. De maatregel is een gevolg van de beslissing om de sportsector naar code oranje te laten overschakelen.

‘Vooral het feit dat er niet of maar zeer gelimiteerd gebruik kan gemaakt worden van kleedkamers, deed ons tot deze beslissing overgaan’, klinkt het bij de organisatie. ‘En daarnaast is de coronasituatie ook gewoon niet goed in ons land. Er was heel veel druk om tot deze maatregel over te gaan.’

Voor jongeren tot 17 jaar blijft de competitie wel doorgaan. Tot 12 jaar ook in een zaal. Wie ouder is dan 12 mag trainen in een zaal, maar geen wedstrijden spelen. ‘En ook de jeugdwedstrijden kunnen flexibel worden uitgesteld’, schrijft de bond in een persbericht. Vriendschappelijke wedstrijden blijven doorlopen, behalve in het zaalvoetbal voor wie ouder is dan 12.

Code oranje

Woensdag schakelt de hele sportsector sowieso over op code oranje. Dat betekent concreet dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden, tijdelijk verboden zijn voor iedereen boven 12 jaar.

Er kunnen bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een contactloze wedstrijd zoals tennis kan nog wel. Voorts blijven fitness en trainingen mét respect voor social distancing mogelijk. Douches en kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Kantines blijven open, met de maatregelen van de horeca.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update