Amazon haalt een recordwaarde op de beurs

amazon haalt recordwaarde op beurs
ISOPIX

De aandelenkoers van het bedrijf Amazon is afgelopen dinsdag gestegen tot 1,1 biljoen dollar wat overeenkomt met 1.006.143.880.404 euro. Voor de e-commerce gigant is dit de hoogste waarde ooit. De stijging van de aandelenkoers is te ‘danken’ aan de uitbraak van Covid-19.

De waarde van één aandeel bedroeg afgelopen dinsdag 2.280 dollar (of 2.085,46 euro). Dat overstijgt het vorige record dat op 2.170,22 dollar (of 1.985,05 euro) stond. Een stijging van vijf procent. Het coronavirus ligt mee aan de oorzaak van die stijging. De pandemie zorgt ervoor dat mensen zich niet of nauwelijks nog verplaatsen. Essentiële zaken zoals boodschappen en medicijnen worden daarom massaal online gekocht. Om te kunnen voldoen aan de noden van hun klanten, heeft Amazon aangekondigd dat het maar liefst 175.000 extra personeel zal aannemen.

Inspanningen naar personeel

Bovendien is het bedrijf begonnen met het ontwikkelen van interne Covid-19-testlaboratoria om het virus beter op te volgen. Dit doet Amazon omdat er ook besmettingen binnen het personeel gemeld zijn. Tenslotte beloofde Jeff Bezos, de CEO van Amazon, dat het magazijnloon voor zijn medewerkers in april met twee euro per uur zal verhogen.

ISOPIX

Bovenstaande maatregelen komen er als reactie op het ongenoegen van enkele werknemers van Amazon. Enkelen van het personeel klagen over de onveilige werkomstandigheden tijdens de coronacrisis. Een van de medewerkers organiseerde zelfs een werknemersprotest. Op vraag van de burgemeester van New York, worden die klachten nu onderzocht.

Graantje meepikken

ISOPIX

Niet alleen Jeff Bezos profiteert van het succes van zijn bedrijf. Mackenzie Bezos, zijn ex-vrouw, bezit na de scheiding nog vier procent van de aandelen van het e-commerce bedrijf. Dat is één derde van wat Bezos bezit. Zo haalde mevrouw Bezos dit jaar ook al enkele miljarden binnen.

Gesponsorde artikelen