‘Amber Heard ontslagen uit ‘Aquaman 2′ na contractbreuk’

Warner Bros Pictures zou naar verluid het contract van Amber Heard hebben verbroken voor het vervolg op Aquaman. Als reden wordt opgeven dat de actrice een gezondheidsclausule in haar contract heeft geschonden. Het nieuws is wel nog niet officieel bevestigd.

Er zijn al enige tijd geruchten over het ontslag van Amber Heard voor Aquaman 2. Eerst was er de Australische website Sausage Roll en later werd dat nieuws opgepikt door het YouTube-kanaal Popcorned Planet en de website Small Screen.

Nog geen vervanger

De reden voor haar ontslag zou contractbreuk zijn door Amber Heard. Zij zou namelijk een gezondheids- en fitnessclausule in haar contract hebben geschonden. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is niet geweten.

Warner Bros. zou volgens de geruchten nog geen vervanger hebben aangeduid voor haar rol als Mera in Aquaman 2. Emilia Clarke (Game of Thrones) wordt daarbij al langer genoemd en zou ook overwogen worden, maar definitief is dat nog niet.

Omstreden

De reden mag dan misschien wel verrassend zijn, het ontslag van Amber Heard zelf uit Aquaman 2 is dat niet. De actrice zit na haar breuk met Johnny Depp namelijk in een juridische strijd verwikkeld. Beiden beschuldigen elkaar van huiselijk geweld.

Na een recente veroordeling voor Johnny Depp besloot Warner Bros. hem te vervangen in Fantastic Beasts. Fans van de acteur kwamen daarop met een petitie die vroeg om het ontslag van Amber Heard in Aquaman. Die petitie verzamelde meer dan 2 miljoen handtekeningen.

Meer
Lees meer...