Amber Heard accepteert schikking in zaak tegen Johnny Depp: Geen beroep

De actrice Amber Heard heeft besloten om een minnelijke schikking te aanvaarden in de zaak tegen haar ex-man Johnny Depp. In een post op Instagram liet ze weten dat het een moeilijke beslissing was en dat ze daarmee niet wil zeggen dat Depp gelijk heeft.

Amber Heard zal dan toch niet in beroep gaan in de zaak tegen haar ex-man Johnny Depp. Aanvankelijk gaf de actrice aan dat ze niet akkoord ging met de uitspraak van de jury en dat ze die in hoger beroep zou aanvechten. Maar nu laat ze zelf weten dat ze een schikking aanvaard heeft.

Minnelijke schikking

Ongeveer een maand geleden tekende Amber Heard beroep aan in de zaak tegen Johnny Depp. Daarbij vroeg ze voor een proces omdat ze het niet eens was met de beslissing van de jury. Die besloot in juni van dit jaar dat Heard een schadevergoeding van 15 miljoen dollar moest betalen aan Johnny Depp, die op zijn beurt 2 miljoen dollar moest betalen aan Amber Heard.

In een statement op Instagram laat Amber Heard nu weten dat ze instemt met een schikking. “Ik maak deze beslissing omdat ik het vertrouwen in het Amerikaanse rechtssysteem kwijt ben. Mijn getuigenis werd gebruikt als entertainment en voer voor social media.” De schikking stelt dat Amber Heard 1 miljoen dollar zal betalen aan Johnny Depp, maar dat de zaak daarmee officieel afgehandeld is. Heard wilde niet voor een derde keer alles herbeleven en opnieuw door het slijk gehaald worden.

“Door de schikking te accepteren, kies ik er ook zelf voor om mijn tijd opnieuw in mijn werk te kunnen steken”, laat Heard verder nog weten. “Ik zit al te lang vast door een moeilijke en dure rechtszaak, waarin al bleek dat ik en mijn recht op vrijheid van meningsuiting niet beschermd worden. Ik kan het mij niet veroorloven om een onmogelijke rekening te krijgen, eentje dat niet enkel financieel is, maar ook psychologisch, fysiek en emotioneel. Vrouwen zouden geen misbruik en faillissement moeten riskeren omdat ze de waarheid spreken, maar het is jammer genoeg geen uitzonderlijke zaak. Ik zal mij niet laten bedreigen, ontmoedigen of afschrikken door de gevolgen van het spreken van de waarheid. Niemand kan dat van mij afpakken. Mijn stem zal voor altijd mijn meest waardevolle bezit zijn.”

Lees het volledige statement hier op Instagram:

Meer
Lees meer...