Amber Heard na verlies tegen Johnny Depp in rechtbank: “Ik kreeg geen eerlijk proces”

Later deze week zal een lang interview van Amber Heard met Savannah Guthrie van NBC News verschijnen. Daarin zal de actrice het hebben over de rechtszaak waarin ze verloor tegen haar ex Johnny Depp. In een eerste fragment van dat interview is al te horen dat Heard vond dat ze geen eerlijk proces kreeg.

Enkele weken geleden vond het proces tussen Amber Heard en Johnny Depp plaats. Depp klaagde zijn ex aan omdat een artikel dat zij schreef hem schade zou hebben toegebracht. Heard vond op haar beurt dat Depp haar carrière geschonden had. De volksjury oordeelde uiteindelijk in het voordeel van Depp, waardoor Heard 15 miljoen dollar (14,4 miljoen euro) aan haar ex moet betalen. Heard kreeg deels gelijk en krijgt op haar beurt een schadevergoeding van 2 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) van Depp.

“Geen eerlijk proces”

Meteen na de uitspraak in het proces brachten zowel Heard als Depp een uitgebreid statement uit. Depp liet daarbij weten dat hij het gevoel had dat hij z’n leven terughad. Heard omschreef de uitspraak als een stap terug voor vrouwenrechten. Beiden spraken ze nadien niet meer over de inhoud van het proces. Tot nu want Heard heeft voor een lang interview samengezeten met Savannah Guthrie van NBC News.

Het interview zal deze week in twee delen uitgezonden worden die op dinsdag en woensdag verschijnen. Nu verscheen er al een eerste teaser voor het interview. Daarin vertelt Heard dat ze de jury niets kwalijk neemt, maar dat ze vindt dat ze geen eerlijk proces kreeg. “Het kan me niet schelen wat mensen van me denken of welke oordelen je wil vellen over wat er gebeurd is in mijn huis, in mijn huwelijk, achter gesloten deuren. Ik veronderstel niet dat de gemiddelde persoon deze dingen moeten weten, dus ik neem het niet persoonlijk. Maar zelfs als je zeker bent dat ik deze haat verdien, zelfs als je denkt dat ik lieg, dan nog kan je me niet in de ogen kijken en vertellen dat er een eerlijke representatie was op sociale media. Je kan me niet vertellen dat dit eerlijk was.”

“Niet de schuld van de jury”

Hoewel de jury haar veroordeelde, neemt Heard deze mensen niets kwalijk. “Ze konden niet anders dan tot deze conclusie komen. Ze zaten in hun stoel en luisterden drie weken lang non-stop naar getuigenissen van betaalde werknemers en tegen het einde van het proces zelfs complete rando’s. Ik geef de jury niet de schuld. Ik begrijp het eigenlijk wel. Hij (Johnny Depp, red.) is een geliefd persoon en mensen hebben het gevoel dat ze hem kennen. Hij is een fantastische acteur.”

In een statement aan The Hollywood Reporter vertelde de woordvoerder van Amber Heard de reden van het interview. “Het juridische team van Johnny Depps overspoelde de media in de dagen na het vonnis met talloze verklaringen en interviews op televisie. Depp deed hetzelfde op sociale media. Mevrouw Heard was gewoon van plan om te reageren op wat zij vorige week zo agressief deden. Ze deed dit door haar gedachten en gevoelens te uiten, wat ze in de getuigenbank niet kon doen.” Het volledige interview verschijnt op dinsdag en woensdag.

Meer
Lees meer...