Amber Heard na verlies in smaadzaak tegen Johnny Depp: “Geen woorden voor de teleurstelling”

Na een proces van zes weken heeft de jury geoordeeld dat Amber Heard schuldig was aan het schaden van de reputatie van Johnny Depp. Ze werd veroordeeld tot het betalen van 15 miljoen dollar (14 miljoen euro) schadevergoeding. In een statement op Instagram spreekt Heard haar teleurstelling uit.

Amber Heard heeft de rechtszaak tegen haar ex Johnny Depp verloren. Depp eiste 50 miljoen dollar (zo’n 47 miljoen euro) van Heard als schadevergoeding nadat ze een artikel publiceerde. Daarin beschuldigde ze Depp van huiselijk geweld en fysiek en seksueel misbruik. Volgens Depp had dat een grote impact op zijn reputatie en verdere carrière. En daarin volgde de jury hem. Heard moet nu 15 miljoen dollar (14 miljoen euro) betalen aan Depp. Depp moet ook een schadevergoeding van 2 miljoen dollar (1,88 miljoen euro) betalen aan Heard.

Statement Amber Heard

Woensdag werd het verdict in de zaak voorgelezen. Kort daarna deelden zowel Depp als Heard een statement. In tegenstelling tot Depp was Heard wel aanwezig in de rechtszaal. Ze gaf geen statement aan de aanwezige pers, maar deelde wel een statement via Instagram.

“Er zijn geen woorden voor de teleurstelling die ik vandaag voel. Mijn hart is gebroken omdat de berg aan bewijsmateriaal nog steeds niet genoeg was om een kans te maken tegen de buitensporige macht, invloed en populariteit van mijn ex-echtgenoot.”

“Een stap terug voor vrouwen”

“Ik ben nog meer teleurgesteld over wat deze uitspraak betekent voor vrouwen. Het is een stap terug. Het draait de klok terug naar een tijd waarin vrouwen publiekelijk beschaamd en vernederd werden wanneer ze zich uitspraken. Dit zorgt ervoor dat geweld tegen vrouwen niet meer serieus wordt genomen.”

“Ik geloof dat Johnny’s advocaten erin geslaagd zijn om de jury blind te maken voor de hoofdzaak. Dat was mijn vrijheid van meningsuiting. Deze zaak wonnen we wel in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben bedroefd dat ik deze zaak verloren heb. Maar ik ben nog meer bedroefd omdat het voelt alsof ik een recht dat ik dacht dat ik had als Amerikaanse burger verloren ben. Het recht om vrij en openlijk te spreken.”

Lees hier het volledige statement van Amber Heard op Instagram:

Meer
Lees meer...