Apple komt met goedkopere smart speaker: HomePod Mini

Apple stelde op het Apple Event de nieuwe iPhone 12-serie voor. Maar er was nog een ander nieuwtje. Er komt namelijk een kleinere, meer betaalbare versie van de HomePod. Het gaat om de HomePod Mini, die dezelfde specificaties heeft als de HomePod, maar al voor 99 dollar (zo’n 85 euro) beschikbaar zal zijn.

Goed nieuws voor wie nog op zoek was naar een smart speaker en daar geen honderden euro’s voor wil betalen. Want Apple komt met de HomePod Mini, een kleinere, maar ook meer betaalbare versie van de bestaande HomePod.

HomePod Mini

Apple stelde naast de nieuwe smartphones, de iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max, op het Apple Event ook de HomePod Mini voor. Dat is een smart speaker die de betaalbare versie moet zijn van de Apple HomePod. Hoewel de HomePod Mini heel klein is, kan hij toch een hele kamer vullen met een volle klank.

De nieuwe HomePod Mini kan ook makkelijke gekoppeld worden aan je andere toestellen van Apple. Uiteraard werkt hij ook met Siri en kan je dus met al je vragen terecht bij de HomePod Mini. Iedereen van je gezin kan dus vragen stellen aan de HomePod Mini en daarbij herkent de smart speaker ook je stem en kan hij dus gepersonaliseerde antwoorden geven aan elk lid van je gezin.

De speaker is ook gekoppeld met Google Home en kan zo dus je andere Google Home accessoires besturen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de temperatuur of aan het dimmen van lichten. Als je verschillende HomePods hebt dan kan je via InterCom aan één HomePod vragen om een boodschap doorgeven aan één of meerdere andere HomePod in je huis.

De HomePod Mini heeft een richtprijs van 99 dollar (84,36 euro). Het is nog niet geweten wanneer het toestel beschikbaar zal zijn in ons land.

Meer
Lees meer...