Left Right
scrollTop top

Apple laat je met iOS 14 waarschijnlijk apps testen zonder ze volledig te installeren


Apple iOs 14 Clips Apps Testen
© Pexels

Apple lost binnenkort een nieuw besturingssysteem. En in iOS 14 zou een functie zitten die “Clips” heet. Door een QR-code te scannen of op een link te klikken, kunnen gebruikers apps testen, zonder dat ze die volledig moeten installeren.

In juni stelt Apple hoogstwaarschijnlijk z’n nieuwste besturingssysteem iOS 14 voor. Door de coronacrisis komt er geen gigantisch evenement, zoals we dat vandaag de dag gewoon zijn, maar kunnen geïnteresseerden alles gewoon online volgen.

Clips

Het zou natuurlijk geen “echte” Apple-voorstelling zijn, als er niet al op voorhand heel wat details gelekt zijn. Da’s nu dus ook niet anders. Want volgens 9to5mac, een website die (zoals de naam al doet vermoeden) enkel maar nieuws en (gelekte) informatie over Apple brengt, komt er een interessante nieuwe functie!

Intern wordt die nieuwe functie “Clips” genoemd. Het concept is simpel: gebruikers kunnen al een (stukje van) een app testen, zonder dat ze die volledig moeten downloaden. Er zou namelijk een soort zwevend venster verschijnen, waarin verschillende functies van de app al duidelijk gemaakt worden.

Interactieve en dynamische content

Clips is een handige update voor wie vaak links of QR-codes ontvangt, die naar een app leiden die niet geïnstalleerd is. Nu leidt de link van ongeïnstalleerde applicaties naar Safari. Da’s bijvoorbeeld het geval bij links naar YouTube-filmpjes. Voor wie de officiële app niet staan heeft, zal de video met Clips in dat zwevend venster te zien zijn.

Ontwikkelaars kunnen uiteraard zelf kiezen wat in die “proefversie” van hun app beschikbaar is. Die interactieve en dynamische content zou beschikbaar zijn, wanneer iPhone-gebruikers een QR-code scannen of een link openen.

Slices

De functie doet een beetje denken aan Slices. Da’s een Android-systeem dat ongeveer hetzelfde doet, maar dan ook via Google Search en Google Assistant. Het blijft dus nog even afwachten (tot juni, waarschijnlijk) voor Apple meer informatie geeft over z’n Clips. Het kan dus zijn dat Apple-gebruikers de proefversie van een app ook via Spotlight kunnen vinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141