Apple werkt aan persoonlijke robots voor thuis

Apple lijkt opnieuw werk te willen maken van een volgend revolutionaire product. De techgigant zou momenteel bezig zijn met persoonlijke robotica. De ontwikkelingen daarvan zouden wel nog steeds in een heel vroege fase zitten.

In het nieuws: Apple heeft een team dat bezig is met het ontwikkelen van volledig autonome thuisapparaten. Momenteel zou er bijvoorbeeld gewerkt worden aan een persoonlijke robot die gebruikers doorheen het huis volgt. Dat meldt Bloomberg.

  • De ontwikkeling van deze persoonlijke autonome thuisrobots lijken de nieuwe focus te worden na het afvoeren van de plannen rond een zelfrijdende elektrische auto. Na tien jaar research en miljarden dollars investeringen besliste Apple recent namelijk om dat project op te geven.
  • Lange tijd ging Apple ervan uit dat zijn toekomst lag bij “automobiel, thuis en mixed reality”. Dat eerste is nu dus geen focus meer. Voor dat laatste bracht het recent de Apple Vision Pro uit. Daardoor ligt de focus nu op “thuis”. In zijn hoofdkantoor in Cupertino, Californië heeft Apple dan ook een geheime faciliteit die lijkt op de binnenkant van een huis en waar het allerhande toestellen kan testen.

Next big thing

De plannen rond een persoonlijke autonome thuisrobot kaderen binnen de obsessie van Apple over de zoektocht naar “the next big thing“. Zo’n nieuw hardwareproduct moet hen in navolging van de Mac in 1984, de iPhone in 2007, de iPad in 2010, de Apple Watch in 2015 en de AirPods in 2016 een nieuwe impuls geven.

Ook de recent gelanceerde Apple Vision Pro past binnen die zoektocht. Het zou echter nog jaren duren voor die mixed reality-bril een grote bron van inkomsten vormt.

Robotica

Met de ontwikkeling van persoonlijke robotica hoopt Apple voet aan de grond te kunnen krijgen in de huizen van consumenten. Het zou meteen ook een plaats zijn om zijn grote investeringen in artificiële intelligentie te gelde te maken. De medewerkers die jarenlang werken aan de zelfrijdende auto binnen Apple zijn zo goed als allemaal doorgeschoven naar de AI-afdeling binnen het bedrijf, onder leiding van John Giannandrea. Matt Costello en Brian Lynch overzien dan weer de afdeling met een focus op thuisproducten.

Het eerste robotica-achtige product dat momenteel in ontwikkeling zou zijn, is een thuishubapparaat met een iPad-achtig scherm.

Meer
Lees meer...