Apple gaat Spotify achterna met Apple Music Replay 2020

Apple gaat Spotify achterna met Apple Music Replay 2020
Apple

Na Spotify Wrapped, komt nu ook Apple met een soortgelijke functie. Met Apple Music Replay 2020 kunnen de abonnees van Apple Music hun muzieksmaak in één afspeellijst vinden. Die lijst wordt dagelijks aangepast.

We deden het allemaal eind vorig jaar, kijken wie onze meest afgespeelde artiesten waren op Spotify. Via Spotify Wrapped lijstte de streamingdienst je favoriete liedjes en artiesten op, en pompte die in een gepersonaliseerde afspeellijst. Nu volgt ook Apple Music, al gooien zij het over een iets andere boeg.

Meteen aangepast

In tegenstelling tot de Spotify Wrapped, is deze nieuwe functie van Apple het hele jaar door te raadplegen. Het houdt constant je afgespeelde nummers en artiesten bij en baseert zich daarop om een afspeellijst naar jouw keuze te maken. Het gaat ook terug tot songs die je een aantal jaar geleden vaak afspeelde. Door die lijst kunnen abonnees dus zien hoe hun muzieksmaak geëvolueerd is, of net niet.

Op dit moment zit de nieuwe functie van Apple Music nog in de bèta-versie, waardoor het enkel op de desktop werkt. Wanneer en of het ook snel beschikbaar is op de app is nog onduidelijk.

Apple

Gesponsorde artikelen