Apple TV+ werkt aan documentaire rond moord op John Lennon

De streamingdienst Apple TV+ is druk bezig met het maken van nieuwe content. Apple TV+ is vooral in de Verenigde Staten een grote speler en wil hun abonnees een breder aanbod voorleggen. Daarom werkt het nu aan de docuserie John Lennon: Murder Without a Trial over de moord op John Lennon. Een exacte releasedatum is er nog niet.

Apple TV+ maakte in het verleden al enkele succesvolle reeksen zoals Ted Lasso en The Morning Show. Daarnaast lijkt de streamingdienst zich ook op sport te focussen. Zo kwam er al een documentaire over basketbalspeler Stephen Curry uit én is Apple TV+ de plek waar mensen – met een extra abonnement – de Amerikaanse MLS kunnen volgen.

Ook de documentaire Messi Meets America over de bekende Argentijnse voetballer zal daar binnenkort te zien zijn. Daarnaast is de streamingdienst nu dus ook bezig aan een muzikale documentaire. Die zal gaan over de moord op John Lennon, een van de bekendste muzikanten en zangers aller tijden. Om die injectie van nieuwe projecten te financieren is Apple TV+ wel van plan hun maandelijkse bijdrage opnieuw te verhogen van 6,99 euro per maand naar 9,99 euro per maand.

John Lennon: Murder Without a Trial

John Lennon: Murder Without a Trial zal het verhaal vertellen van een van de meest besproken moordpartijen ooit. Die moord vond plaats op 8 december 1980 voor Lennons huis in New York. Daar stond moordenaar en fan Mark Chapman de zanger op te wachten. In eerste instantie vroeg hij hem nog om een handtekening, maar bij de volgende ontmoeting volgden geweerschoten. Even later overleed John Lennon.

In de documentaire van Apple TV+ wordt er dieper ingegaan op de moord. Zo praat regisseur Nick Holt (The Murder Trial) met ooggetuigen, duikt hij in nieuw beeldmateriaal, enzovoort. Op die manier wil hij een nieuw licht laten schijnen op de zaak. Wanneer de documentaire precies verschijnt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...