Meer Apple Watches verkocht dan Zwitserse horloges in 2019

Meer en meer mensen beginnen een smartwatch te dragen en de Apple Watch is de populairste in zijn genre. Strategy Analytics deed een schatting naar de verkoop van horloges en Apple overtrof stevig de Zwitserse horlogemerken.

GIPHY

We moeten er rekening mee houden dat het een schatting blijft. Maar uit die schatting blijkt dat Apple bijna 31 miljoen stuks heeft verkocht, terwijl er maar 22 miljoen Zwitserse horloges verkocht zijn in 2019. Onder meer Breitling, Rolex, Swatch en Tagheuer behoren tot de Zwitserse kwaliteitshorloges.

Doelpubliek

De horloges hebben elk een ander soort doelpubliek, maar zitten wel in elkaars vaarwater. Analoge horloges zijn populairder onder oudere gebruikers en de smartwatches spreken het jongere publiek dan weer meer aan. Apple heeft het voordeel een groter klantenbestand te hebben. Dat wil zeggen dat mensen met een iPhone of iPad ook sneller gaan grijpen naar een Apple Watch.

De focus van de verschillende horlogemakers ligt ook anders. Zo legt Apple de nadruk op gezondheid en fitness en worden de Zwitserse horloges eerder gezien als juweel of modeaccessoire. Ook in de prijs zijn er grote verschillen. Je betaalt bijna dubbel zoveel voor een Zwitsers horloge als voor een Apple Watch. Verkoopcijfers zeggen dus niet alles.

Meer
Lees meer...