Arctic Monkeys werkt aan nieuw album: “Zo snel mogelijk”

Arctic Monkeys-drummer Matt Helders heeft op Instagram verteld dat de band “in een vroeg stadium” aan een nieuw album aan het werken is. Ze hebben al heel wat problemen ondervonden. “Gescheiden zijn door een oceaan is daar één van”, klonk het.

Arctic Monkeys lieten hun laatste album ‘Tranquility Base Hotel & Casino’ ondertussen al een dikke tweeënhalf jaar geleden op de wereld los. Maar nu zijn de Britse rockers druk in de weer om nieuwe muziek te maken. Dat vertelde drummer Matt Helders tijdens een livevideo op Instagram.

“Zo snel mogelijk”

Het ziet er voorlopig wel nog niet naar uit dat Arctic Monkeys elk moment een album kan droppen. Helders benadrukte namelijk dat er eerst nog “verschillende obstakels” moeten overwonnen worden. “Gescheiden zijn door een oceaan is daar één van”, vertelde hij. Hij doelde daarmee op de strenge reisbeperkingen die gelden door de coronacrisis.

“We willen het allemaal zo graag doen”, ging ie verder. “Mocht dit een normaal jaar zijn, zouden we zeker al bezig zijn. Er is dus zeker wil van onze kant om een nieuw album te maken. Zo snel mogelijk!” Helders is in elk geval niet weg te slaan van z’n drumstel. “Ik probeer altijd om beter te worden en om bepaalde dingen te oefenen.”

Studioplannen

De manager van Arctic Monkeys, Ian McAndrew, had zo’n maand geleden ook al laten weten dat Alex Turner en co aan nieuwe muziek aan het werken waren. Ze hadden zelfs plannen om samen de studio in te duiken, maar die zijn door de pandemie in het water gevallen.

“Ze zijn aan muziek aan het werken”, klonk het bij McAndrew. “In deze onsamenhangende tijden zijn de jongens aan het ploeteren geweest. Ik hoop dat ze volgend jaar echt beginnen aan nieuwe nummers, met een duidelijk zich op een toekomstige release.”

Meer
Lees meer...