Arctic Monkeys werkt aan nieuwe muziek

Dat muzikanten creatief bezig geweest zijn tijdens de lockdown(s), is een understatement. De volgende in het lijstje is de Britste rockband Arctic Monkeys. Volgens hun manager zijn Alex Turner en co volop bezig met het schrijven van nieuwe muziek.

Voor heel wat mensen is 2020 een verloren jaar geweest. Dat muzikanten helemaal niet tot die groep behoren, bewees zangeres Taylor Swift vandaag nog, door haar tweede quarantaine-album uit het niets aan te kondigen. Maar zij is niet de enige die aan nieuwe muziek heeft gewerkt tijdens de lockdown.

Studioplannen

Ook de mannen van Arctic Monkeys zijn druk aan het schrijven geweest. Dat heeft hun manager Ian McAndrew verteld tijdens een interview met Music Week. Alex Turner en co hadden bovendien plannen om afgelopen zomer de studio in te duiken, maar het coronavirus (what else?) gooide roet in het eten.

“Ze zijn aan muziek aan het werken”, klonk het bij McAndrew. “In deze onsamenhangende tijden zijn de jongens aan het ploeteren geweest. Ik hoop dat ze volgend jaar echt beginnen aan nieuwe nummers, met een duidelijk zich op een toekomstige release.”

Volgend jaar samen aan de slag

“Wanneer je letterlijk opgesloten zit, probeer je wat van thuis uit te werken. En da’s precies wat ze hebben gedaan”, vertelde hij nog. Voorlopig zijn daar geen concrete nummers uit gekomen. “Hopelijk kunnen we volgend jaar – wanneer alle maatregelen opgeheven zijn – allemaal samen komen en serieus aan de slag gaan.”

Concertalbum

De nieuwe Arctic Monkeys-muziek zal een vervolg zijn op het concertalbum ‘Live At The Royal Albert Hall’ dat de Britten eerder deze maand op de wereld loslieten. Het is al van 2018 geleden dat de rockers nog met nieuw materiaal kwamen. Toen verscheen hun laatste studioalbum ‘Tranquility Base Hotel & Casino’.

Meer
Lees meer...