Muziekfotografen doneren hun werk om live crews te ondersteunen tijdens coronacrisis zonder werk

Over de hele wereld zijn concerten geannuleerd door de coronacrisis. Da’s niet leuk voor wie tickets had, maar het is nog veel erger voor mensen die concerten helpen organiseren en daarvan financieel afhankelijk zijn. En om die mensen te steunen, hebben heel wat muziekfotografen zich verenigd. Ze verkopen kun werk en doneren de opbrengst aan zij die het geld kunnen gebruiken.

Door de coronacrisis zijn heel wat mensen wereldwijd (tijdelijk) zonder werk gevallen. En overleven zonder inkomen is natuurlijk onmogelijk. Daarom hebben verschillende muziekfotografen beslist om hun werk te verkopen voor het goede doel.

Simpel doel

Dat goede doel is het Britse Stagehand. Die organisatie ondersteunt live crews die door de coronacrisis zonder werk zitten. “Het inkomen van mensen die in de muziekproductie werken is bijna verdwenen door de gevolgen van Covid-19”, klinkt het bij Stagehand.

“Elke dag krijgen we te horen dat mensen in de problemen komen. Daarom zamelt Stagehand geld in om diegenen te helpen die dat het meeste nodig hebben. Ons doel is simpel: ervoor zorgen dat ze een dak boven hun hoofden houden en eten op tafel krijgen.”

Productieteams

Het was fotograaf Ed Robinson die met het idee kwam om de organisatie te helpen door z’n werk te verkopen. Maar daar hield hij het niet bij. “Ik heb contact gezocht met mensen die ik ken in de wereld van fotografie en muziek”, vertelde hij.

“Ik had het simpele idee om de mensen te helpen die het nodig hebben om de crisis te kunnen overleven. Heel wat fotografen hebben namelijk enkel het voorrecht gehad om artiesten te kunnen fotograferen, dankzij de hulp van hun productieteams.”

David Bowie, Coldplay, Liam Gallagher …

Via de website van Prints for Music kunnen fans (vanuit de hele wereld) prints kopen van onder andere David Bowie, Stormzy, Coldplay, Dave Grohl, Arctic Monkeys, Bob Marley, Mick Jagger, Justin Bieber, Prince, Florence and the Machine, Liam Gallagher, Freddie Mercury en Sting.

De prints zijn uniek. Het grootste deel is namelijk nog nooit te koop geweest. De foto’s kosten 95 pond (iets meer dan 105 euro). Dat bedrag gaat integraal naar Stagehand. Foto’s kopen kan tot en met 21 december.

Meer
Lees meer...