David Bowie-biopic ‘Stardust’ krijgt een gloednieuwe trailer

Het laatste woord over de David Bowie-film Stardust is zeker nog niet gezegd. De nabestaanden van de legendarische muzikant gingen namelijk niet akkoord met de biopic, en weigerden dan ook het gebruik van z’n muziek in Stardust. Ondanks alle problemen blijft het nog steeds een film over David Bowie, en die heeft net z’n eerste officiële trailer gekregen.

Eind volgende maand verschijnt Stardust (online) wereldwijd. Hoog tijd dus voor een eerste echte trailer. Dat vonden ze bij IFC Films ook. En dus heeft de studio nu een eerste officiële trailer van de David Bowie-biopic op de wereld losgelaten.

Heruitvinden

We krijgen zanger-acteur Johnny Flynn (Emma, Beast) te zien als een jonge versie van David Bowie. Hij heeft net z’n eerste album af, en gaat dat promoten in de Verenigde Staten. ‘The Man Who Sold The World’ verscheen in 1970, toen Bowie amper 23 jaar oud was.

Het grote probleem is dat Bowie heel excentriek was, en zich al eens graag als vrouw kleedde. Dat werkt niet bij het grote publiek in het Amerika van de jaren 1970, en dus moet de Brit zich heruitvinden. Langzaam zien we Bowie veranderen in z’n eerste alter ego Ziggy Stardust.

Eerste beelden

Eerder dit jaar loste de studio al een eerste scène uit Stardust. Daarin zien we David Bowie samen met Rob Oberman (gespeeld door Marc Maron, die ook al in Joker te zien was), z’n publicist bij platenlabel Mercury Records. Hij is de enige bij het label die het ‘The Man Who Sold The World’ niet vreselijk vond en met David Bowie op pad wilde.

Familie geen fan

Stardust kreeg al heel wat kritiek, voornamelijk van de nabestaanden van David Bowie. Z’n zoon, Duncan Jones, is namelijk zelf regisseur en weigerde IFC Films toestemming te geven voor de film en om daarin de muziek van David Bowie te gebruiken.

Stardust verschijnt op 25 november.

Meer
Lees meer...