Left Right
scrollTop top

Foo Fighters-frontman Dave Grohl wil een reeks memoires “zoals een encyclopedie”


Dave Grohl Foo Fighters Memoires Biografie
© Instagram/@foofighters

Dave Grohl is niet de eerste beste muzikant. Hij speelde een tijdje drums voor Kurt Cobain bij Nirvana, en richtte na Cobains overlijden zelf een band op, die ondertussen wereldberoemd is. Genoeg stof dus, om een interessante autobiografie te schrijven. “Het wordt sowieso een reeks”, grapt hij. “Zoals een encyclopedie!”

Foo Fighters blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. En om de fans te bedanken had de band heel wat gepland. Er stond een heuse tour op het programma, die gepaard ging met een nieuw album en een documentaire. Maar door de uitbraak van het nieuwe coronavirus heeft frontman Dave Grohl z’n agenda helemaal moeten leegmaken.

Gênante verhalen op Instagram

“Ik ben de band vergeten”, vertelde Grohl tijdens een interview met Entertainment Weekly. “Ik ben het album vergeten, de documentaire en de video en ik heb me op m’n familie gefocust. Net zoals waarschijnlijk iedereen heeft gedaan.” De zanger en voormalig Nirvana-drummer sprak ook over een geheim project dat in het water is gevallen door Covid-19.

“De eerste vier weken van de quarantaine had ik niet eens een gitaar, ik wilde er niet eens één aanraken”, gaat ie verder. “Ik heb beslist dat ik een Instagrampagina wilde beginnen, en luister, da’s mijn obsessie nu.” Op die pagina deelt de muzikant allerlei gênante verhalen met z’n fans.

Memoires?

Dave Grohl komt uit een familie vol schrijvers. Z’n moeder heeft zelfs een boek gepubliceerd, over het leven van moeders van rocksterren: From Cradle to Stage: Stories from the Mothers Who Rocked and Raised Rock Stars. Op de vraag of hij zelf ook al nagedacht heeft over een boek schrijven, was Grohl heel duidelijk: “Ja, absoluut!”

“Weet je, jaren geleden was ik op een barbecue en heb ik een boekagent ontmoet. En hij vroeg: ‘Heb je er ooit over nagedacht om een boek te schrijven?’, en ik zei: ‘Natuurlijk, ooit.’ En hij zei: ‘Het is heel gemakkelijk: je geeft een interview van vier of vijf uur en iemand anders zal het in jouw naam schrijven en het wordt fantastisch.’ En ik zei: ‘F*ck that!'”

Geen typische autobiografie

“Ik kom uit een familie schrijvers, en zelfs al ben ik het zwarte schaap, ik ben niet zó slecht, mijn God. Dus ik heb beslist dat als ik ooit een boek schrijf, het in mijn handen zal liggen”, klinkt het. Dave Grohl zou zichzelf niet zijn, als hij zich niet willen onderscheiden van de rest. De muzikant wil niet gewoon een “typische autobiografie” schrijven.

Een verzameling van grappige verhalen lijkt hem wel leuk. Maar het is er nog niet van gekomen, omdat hij te weinig tijd had en zich er niet klaar voor voelde. “Elke dag gebeurde er wel iets waar ik over zou willen schrijven”, klonk het.

Nikki Sixx, de basgitarist van Mötley Crüe, heeft z’n biografie in drie delen geschreven, wist de EW-reporter. En dat vond de (grappende) Foo Fighters-frontman een fantastisch idee: “Oh yeah. Het wordt sowieso een reeks. Zoals een encyclopedie!”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…