Dit zijn de 15 beste films over isolatie

Into The Wild
Paramount Vantage

Tv kijken in tijden van social distancing en zelfquarantaine voelt ongemakkelijk aan. Mensen raken elkaar nog aan, staan dichter dan een anderhalve meter en gaan naar feestjes alsof het niets is. Gelukkig zijn er enkele films waar de hoofdpersonages zich in extremere omstandigheden afsluiten van de buitenwereld. En daardoor lijkt onze situatie plots een pak minder erg.

1. Into The Wild

Into The Wild is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless. Christopher besloot na zijn studies al zijn geld weg te geven en gewapend met een rugzak de wijde wereld in te trekken met één doel voor ogen: in Alaska leven zonder enig contact met mensen.

2. Life Of Pi

Life of Pi gaat over een onwaarschijnlijke overlevingstocht op zee van een jongen genaamd Pi. Tijdens een boottocht is het gezin met een heleboel dieren van hun dierentuin onderweg naar Canada. Maar ze komen terecht in een hevige storm waardoor de jonge Pi alleen overblijft in een reddingsbootje samen met een tijger, een zebra, een orang-oetang en een hyena. Na een gevecht tussen de dieren blijft Pi enkel nog over met Richard Parker de tijger en proberen ze samen op de boot te overleven.

3. Home Alone

Een klassieker die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. In Home Alone krijgt Kevin (Macaulay Culkin) het hele huis voor hem alleen nadat zijn familie hem vergeten meenemen is op vakantie. En wanneer twee dieven hun oog hebben laten vallen op het huis, komt Kevin met een plan om de dieven weg te jagen. De kerstklassieker geeft je voldoende ideeën om jezelf te entertainen als je je thuis verveelt.

4. Cast Away

Nog voor Tom Hanks besmet raakte met het coronavirus, wist hij nochtans perfect hoe hij moet leven in isolatie. Hanks speelde in 2000 de hoofdrol in Cast Away. De film gaat over een succesvolle zakenman die na een vliegtuigongeluk aanspoelt op een onbewoond eiland waar een volleybal zijn beste vriend wordt.

5. The Shallows

Deze Amerikaanse thriller gaat over een Nancy Adams (Blake Lively) die tijdens het surfen aangevallen wordt door een witte haai. Zij kan zichzelf redden door op een rots te klimmen maar ze moet toezien hoe anderen het niet overleven. Wachten op hulp is nu haar enige optie.

6. Everything, Everything

De romantische komedie Everything, Everything gaat over het tienermeisje Maddie dat een levensbedreigende ziekte heeft. Maddie is allergisch aan zowat alles en moet daardoor altijd binnenblijven. De enige mensen met wie ze contact heeft, zijn haar moeder en een verpleegster. Nadat ze haar nieuwe buurjongen leert kennen, droomt ze steeds meer over het leven buiten.

7. The Shining

The Shining is een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King uit 1980 en is tot op vandaag nog steeds een veel besproken horrorfilm. Jack Torrance heeft een job als huisbewaarder voor een hotel in de Rocky Mountains en verblijft daar de hele winter met zijn gezin. Maar Jack wordt langzaamaan gek in het afgelegen hotel.

8. The Lighthouse

Een andere horrorfilm is The Lighthouse en is volledig in zwart-wit. Het verhaal gaat over twee vuurtorenwachters die eind 19de eeuw helemaal geïsoleerd zijn van de buitenwereld en geleidelijk aan naar krankzinnigheid afglijden. De twee hoofdpersonages worden vertolkt door Robert Pattinson en Willem Dafoe.

9. Tangled

We voelen ons tegenwoordig allemaal een beetje zoals Rapunzel. We zitten vast in ons huis en we dromen van het leven buiten de muren. Alleen hebben wij niet zo’n lang haar nodig om enige vorm van connectie met de buitenwereld te hebben. Al lijkt de film toch iets meer op de realiteit dan we eerst hadden gedacht. Een recente ontdekking leert ons dat het stadje waar Rapunzel zestien jaar lang opgesloten zat, Corona heet.

10. I Am Legend

Een film die misschien wel het meest aanleunt bij het coronavirus is I Am Legend. De post-apocalyptische sciencefictionfilm met Will Smith in de hoofdrol, kwam uit in 2007. Het verhaal gaat over een virus dat ontstond in een laboratorium en ongeveer 90 procent van de wereldbevolking besmette waarvan de meesten het niet overleven. Robert Neville is één van de overlevenden en probeert wanhopig een geneesmiddel te vinden om zo de wereld te redden van het virus.

11. Gravity

Een film waar twee astronauten (Sandra Bullock en George Clooney) de ruimte in worden gestuurd om een telescoop te repareren. Maar die taak verloopt niet van een leien dakje. Heelhuids terug op aarde belanden, is nu hun enige missie geworden.

12. Buried

Wanneer vrachtwagenchauffeur Paul plotseling wakker wordt en zich realiseert dat hij levend begraven wordt in Irak, probeert hij wanhopig contact te zoeken met iemand die hem zou kunnen redden. De film speelt zich ook volledig af in de kist waarin Paul, gespeeld door Ryan Reynolds, begraven werd. Van een claustrofobische thriller gesproken!

13. The Martian

Tijdens een bemande missie naar Mars wordt astronaut Mark Watney (Matt Damon) na een hevige storm voor dood achtergelaten door zijn crew. Hij probeert contact te zoeken met NASA en moet ondertussen op z’n eentje zien te overleven op de rode planeet.

14. [REC]

Een buitenbeentje in deze lijst is deze Spaanse horrorfilm. Een mysterieus virus zorgt voor hysterie in een appartementsgebouw, want iedereen die besmet wordt met het virus verandert in een moordlustige zombie. Er is toevallig ook een regionale televisieploeg aanwezig die alles op beeld vastlegt. Er werd in 2008 ook een Amerikaanse remake van de film gemaakt met de toepasselijke naam Quarantine.

15. WALL-E

WALL-E is een animatiefilm waarin amper gecommuniceerd wordt met een menselijke stem. Het verhaal gaat over de robot WALL-E, hij bevindt zich op een door de mens achtergelaten planeet die vol afval ligt. En hij houdt zich dan ook bezig met het afval op te ruimen tot hij op een dag een andere robot genaamd EVE tegenkomt, waar hij onmiddellijk verliefd op wordt.

Gesponsorde artikelen