Arden Cho weigerde naar verluidt terug te keren voor ‘Teen Wolf’-film wegens loonverschil

De streamingdienst Paramount+ maakte al eerder deze maand bekend dat we een aantal bekende gezichten zullen terugzien in de verfilming van de populaire MTV-serie Teen Wolf, uit 2011. Daarbij zou hoofdrolspeler Tyler Posey terugkeren in zijn rol als Scott McCall, naast nog elf anderen. Maar een aantal belangrijke namen ontbreken toch uit dat lijstje, waaronder acteurs Dylan O’Brien, Arden Cho en Tyler Hoechlin.

Goed nieuws voor alle fans van de wereld van de weerwolven, want de geliefde MTV-reeks Teen Wolf komt terug in de vorm van een film. Van 2011 tot en met 2017, zo’n zes seizoenen lang, volgden we het leven van verschillende tieners uit het stadje Beacon Hills. Dat plaatsje werd schijnbaar overrompeld met buitennatuurlijke wezens zoals weervolven, weercayotes, banchees, kitsunes en hellhounds. En ook in de nieuwe, aankomende film zullen zij zeker niet ontbreken, samen met een groot deel van de originele cast.

De film

De aankomende Teen Wolf-film speelt zich een paar jaar na het einde van de serie af als er nieuwe, bovennatuurlijke bedreigingen aankomen in Beacon Hills. Dit zorgt ervoor dat Scott McCall (Tyler Posey), die ondertussen al geen tiener meer is, zich moet verenigen met nieuwe en oude bondgenoten om het op te nemen tegen “de krachtigste en dodelijkste vijand die ze ooit hebben ontmoet”, luidt het in de synopsis. Verschillende hoofdrolspelers en geliefde personages uit de populaire serie hebben hun terugkeer al bevestigd. De productie zou ergens dit jaar van start gaan.

Zo speelt Posey dus opnieuw de hoofdrol van Scott McCall, Holland Roden keert terug als Lydia Martin, Shelley Hennig als Malia Tate en Crystal Reed als Allison Argent. Daarnaast zien we ook Orny Adams terug als coach Bobby Finstock, Linden Ashby als sheriff Noah Stilinski, JR Bourne als Chris Argent, Seth Gilliam als dr. Alan Deaton, Colton Haynes als Jackson Whittemore, Ryan Kelley als Jordan Parrish, Melissa Ponzio als Melissa McCall (Scotts moeder) en Dylan Sprayberry als Liam Dunbar.

Acteur Tyler Hoechlin, die de rol van Derek Hale speelde in de Teen Wolf-serie, heeft echter zijn terugkeer nog niet bevestigd. Hij zou momenteel wel nog volop in gesprek en in onderhandeling zijn met de productie, wat dus toch hoopvol klinkt. En ook over de terugkeer van acteur en hoofdrolspeler Dylan O’Brien, die zijn naamsbekendheid heeft te danken aan zijn rol als Stiles Stilinski in Teen Wolf, is nog niets geweten. Al schrijven meerdere Amerikaanse bronnen dat O’Brien niet te zien zal zijn in de verfilming, maar een reden werd er niet gegeven.

Oneerlijke verloning

Wie we al zeker niet zullen zien in de reüniefilm is actrice Arden Cho, die de rol van Kira Yukimura (een kitsune oftewel vos) speelde van seizoen 3 tot en met 5. Zij zou namelijk volgens Deadline hebben geweigerd wegens een opvallend loonverschil. Zo zou Cho, die eigenlijk de enige vrouw van een andere afkomst was tussen de andere vier vrouwelijke hoofdrolspeelsters, slecht de helft van het salaris van haar medeactrices aangeboden gekregen hebben. Deze onthulling heeft tot heftige reacties geleid op sociale media, waarbij velen vinden dat dit respectloos is tegenover Cho en stellen dat ze net zoveel betaald zou moeten krijgen als haar vrouwelijke costerren.

De situatie roept meerdere vragen op, aangezien de actrice eigenlijk ook zonder duidelijke reden niet meer terugkeerde voor het laatste, zesde seizoen van de Teen Wolf-serie. In de aankondiging die Cho destijds deed op YouTube klonk het alsof het niet helemaal de beslissing van de actrice zelf was, waardoor fans van alles begonnen te speculeren. Dat maakt ook dat Paramount en het creatieve team van Teen Wolf er nu niet zo goed uitzien in de ogen van het publiek.

In de loop van de tienerserie kregen eigenlijk totaal niet veel gekleurde personages of personages van een andere afkomst een vaste rol in de reeks, en de Aziatisch uitziende Cho was een van de weinige. Dus het feit dat de actrice nu niet hetzelfde loon geboden wordt als haar blanke vrouwelijke tegenspeelsters is zeer problematisch. Het draagt namelijk bij aan de raciale problemen die al tientallen jaren bestaan in Hollywood, waarbij gekleurde mensen en mensen van een andere afkomst vaak onderbetaald en ondervertegenwoordigd zijn.

O’Brien likete de onderstaande tweet van een fan, mogelijk als steunbetuiging aan zijn voormalige coster Arden Cho.

Ook nieuwe serie

Naast de Teen Wolf-film zal Jeff Davis, de maker van de originele reeks, in samenwerking met MTV Entertainment Studios ook nog een geheel nieuwe serie, genaamd Wolf Pack, schrijven en produceren voor de streamingdienst Paramount+.

Teen Wolf was een wereldwijd cultureel fenomeen dat een van de grootste en meest loyale fandoms heeft voortgebracht. We zijn verheugd om samen te werken met de ongelooflijk getalenteerde Jeff Davis om de fans te belonen, deze franchise nieuw leven in te blazen met een originele film, en een gloednieuwe serie Wolf Pack te lanceren voor Paramount+”, zei Chris McCarthy, president en CEO van ViacomCBS Media Networks en MTV Entertainment Studios.

Meer
Lees meer...