‘Assassin’s Creed’ krijgt Viking-editie

Gameontwikkelaar Ubisoft heeft de langverwachte opvolger van de Assasin’s Creed-serie aangekondigd. Het spel zal Assassin’s Creed Valhalla heten en staat volledig in het teken van de Vikingen.

Ben jij grote fan van de Assassin’s Creed? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De moordsimulatorgame krijgt eindelijk een nieuwe editie. Assasin’s Creed Valhalla draait volledig rond de Noormannen. Eerder kregen we al andere historische beschavingen te zien. Het vorige spel, Assasin’s Creed Odyssey, stond volledig in het teken van de Oude Grieken.

In de officiële trailer van gameontwikkelaar Ubisoft is te zien dat het verhaal in teken zal staan van de strijd tussen de Engelsen en de Vikingen. Daarnaast krijgen we een inkijk in de setting van de game. Zo zien we een havenstad die duidelijk iets weg lijkt te hebben van het Kattegat dat sommige onder ons kennen uit de History-reeks Vikings.

140 miljoen verkochte exemplaren

De Assasin’s Creed Saga is een van de populairste gamefranchises ter wereld. In totaal werden er al meer dan 140 miljoen exemplaren van het spel verkocht . De release van Assassin’s Creed Valhalla staat gepland voor de zomervakantie van 2020. De gamers onder kunnen ondanks de coronacrisis dus toch een tripje maken naar het naar (virtuele) noorden.

Voor welke gameconsoles het spel beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. Naar verluidt zal het een van de eerste speelbare games worden voor de PlayStation 5 en de aankomende Xbox Series X.

Meer
Lees meer...